Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Mayasız Peynir

Ev Yapımı Mayasız Peynir
0
26

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
ev-yapimi-mayasiz-peynir.jpg

Ev Yapımı Mayasız Peynir Tarifi İçin Malzemeler

• 3 litre günlük süt
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı tuz

Ev Yapımı Mayasız Peynir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çelik tencereye koyduğumuz sütü ocağa alıp altını açıyoruz ısınınca tuzunu ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz (Ben kepçeyle sürekli buharını çıkarıyorum daha yoğun oluyor)
  2. Kaynayınca altını kısıp sirkesini ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz zaten hemen kesiliyor yaklaşık beş dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
  3. Tülbent serdiğimiz süzgece kevgirle aldığımız peynirleri döküyoruz. Burası önemli, kalan suyu dökmeyin kullanacağız.
  4. Tülbentin üzerini kapatıp üzerine ağırlık koyun. Ben beşlik su şişesi koydum yeterli oldu. Yaklaşık 12 saat sonra suyu tamamen süzülmüş oluyor.
  5. Hazır olan peynirimizi istediğiniz şekilde dilimleyip bidona koyun. Damak zevkinize göre tuz ilave edin ve ayırdığımız suyu üzerine gelecek şekilde ekleyin. Peynirimiz hazır. Afiyet olsun ❤️
Ev Yapımı Mayasız Peynir Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,047Mesajlar
30,024Kullanıcılar
kelleavcisiSon üye
Üst Alt