Ev Yapımı Mayasız Peynir Tarifi İçin Malzemeler
- 3 litre günlük süt
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı tuz
Ev Yapımı Mayasız Peynir Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çelik tencereye koyduğumuz sütü ocağa alıp altını açıyoruz ısınınca tuzunu ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz (Ben kepçeyle sürekli buharını çıkarıyorum daha yoğun oluyor)
- Kaynayınca altını kısıp sirkesini ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz zaten hemen kesiliyor yaklaşık beş dakika daha kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz.
- Tülbent serdiğimiz süzgece kevgirle aldığımız peynirleri döküyoruz. Burası önemli, kalan suyu dökmeyin kullanacağız.
- Tülbentin üzerini kapatıp üzerine ağırlık koyun. Ben beşlik su şişesi koydum yeterli oldu. Yaklaşık 12 saat sonra suyu tamamen süzülmüş oluyor.
- Hazır olan peynirimizi istediğiniz şekilde dilimleyip bidona koyun. Damak zevkinize göre tuz ilave edin ve ayırdığımız suyu üzerine gelecek şekilde ekleyin. Peynirimiz hazır. Afiyet olsun