Ev Yapımı Mini Hamburger Tarifi İçin Malzemeler
Ekmeği için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya (Yarım paket yaş maya)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (Son bardağı gerekirse ekleyin un kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)
- 550-600 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
- 1, 5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1, 5 yemek kaşığı hardal
- Yeterince tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet rondodan çekilmiş soğan (Tarifte yoktu ben ekledim)
- Domates dilimleri
- Turşu dilimleri
- Marul
- Ketçap, mayonez
- Cheddar peyniri (kaşar da kullanılabilir)
- Yumurta sarısı
- Susam
Ev Yapımı Mini Hamburger Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için ılık su, şeker ve maya karıştırılır iki üç dk bekletilir, üzerine sıvı yağ, tuz, yumurta akı ilave edilir karıştırılır, un azar azar eklenir ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir üzeri örtülerek mayalanması için 35-40 dakika bekletilir.
- Köftesi için uygun karıştırma kabına rondodan çekilip suyu sıkılmış soğan, kıyma, rendelenmiş sarımsak, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber, pekmez ve hardal alınarak iyice yoğrulur.
- Hazırlanan köfteden küçük parçalar alınır ve yuvarlak şekiller verilir biraz büyükçe yapın köfteler kızarınca boyutları küçülüyor.
- Köfteleri tavada orta ateşte arkalı önlü tavada kızartalım ben çok az sıvı yağ tavaya sürerek kızarttım.
- Ekmekler ortadan kesilir marul domates, turşu dilimleri yerleştirilir biraz ketçap mayonez dökülür köfte koyulur en son üzerine köfteler sıcakken peynir dilimi yerleştirilerek ekmeğin diğer yarısı ile kapatılır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .