Konut İmali Süper Beyti Kebap Tanımı İçin Materyaller
Köftesi İçin
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2-3 dilim ekmek rondodan çekilmiş yahut galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 4 adet yufka
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase su
- 3 orta uzunluk domates (Rondodan çekilmiş-yazdan hazırlanan soslar da olur)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 kaşık tereyağı
- Tuz
- 3 kaşık yoğurt
- 2 diş sarımsak tuz
- Yanına sivri biber közlenmiş yada fırınlanmış
- Domates közlenmiş yada fırınlanmış
Mesken Üretimi Harika Beyti Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel köftesini hazırlıyoruz. Tüm materyalleri karıştırıp 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra tezgaha yufkayı serip kenarlardan içe hakikat 1 kat fotoğraftaki üzere katlıyoruz.
- Üzerine yağla suyu karıştırıp bu karışımdan dökerek yufkanın her tarafını ıslatıyoruz. Köfte harcından iki parmak genişliğinde kendimize yakın olan ucuna koyuyoruz. Sonra rulo formunda fotoğraftaki üzere sarıyoruz.
- Keskin bir bıçakla verev formunda kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Bütün yufkalar ve kıyma bitene kadar birebir süreci tekrarlıyoruz. Kalan sulu yağlı sosu üzerine gezdiriyoruz.
- Ben bu evrede biraz daha yağ sürüyorum üzerlerine daha çıtır bir tat olması için. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar ve köfteleri de denetim ederek pişiriyoruz.
- Ben birebir anda fırına diğer bir tepside domates ve sivri biberleri de koydum közlenmiş olması için. Öteki yandan köfteler pişerken bizde domates sosunu hazırlıyoruz.
- Rondodan çekilmiş domatesleri 3 kaşık eritilmiş tereyağlı tavaya ek ediyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip eriyince 1 çay bardağı sıcak su ve tuz ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.
- Sonrasında yoğurtlu harcı sarımsak ve tuzla karıştırıp hazırlıyoruz. Fırından çıkarıp servis tabaklarına alıyoruz evvel üzerine ben domates sos döktüm sıcak olması için onunda üstüne yoğurt döktüm siz değiştirebilirsiniz. Yanında bulgur pilavı ile tüketilebilir. Afiyet olsun ????????????????????????