iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Muhteşem Cipss Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yufka
*1 5 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı mısır unu
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığına kimyon
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tane kuru soğan
*Dip sosu için: Yoğurt mayonez ve nane
Ev Yapımı Muhteşem Cipss Tarifi Yapılışı Hadi hanımlar bugün çocuklara süpriz yapalım hemde çok sağlıklı bayılacaklar
Salçayı, suyu, sıvı yağı ve mısır ununu bir kaseye alıp karıştıralım Baharatları iri doğranmış soğan ve sarımsağı(soğan ve sarımsağı sosa lezzet katması için) ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, üzerini streç folyoyla kapatıp, yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirelim
Yufkayı sofranın üzerine serin Yarısına kadar fırça yardımıyla sosu üzerine sürün Diğer tarafı üzerine katlayıp, yarım ay şeklini verdikten sonra tekrar fırçayla kuru yer kalmayacak şekilde sostan sürelim
Yufkayı ortadan ikiye bölüp 2 adet üçgen elde edelim bunu yufkayı çevirirken kopmaması için yaptım Ters çevirip alttaki sürülmeyen tarafa da kalan sosu sürelim ve kareler halinde, dilimleyip sonra bu kareleri üçgen elde edelim
Yağlı kağıt serili tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika kontrollü şekilde pişirelim ve Ardından fırını 100 dereceye indirip iyice kuruyana kadar sık sık kontrol ederek pişirelim
Soğuduktan sonra dipsos ile servis edelim
Afiyet Olsun
*1 adet yufka
*1 5 yemek kaşığı salça
*Yarım çay bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 buçuk yemek kaşığı mısır unu
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 çay kaşığına kimyon
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı pul biber
*1 diş sarımsak
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tane kuru soğan
*Dip sosu için: Yoğurt mayonez ve nane
Ev Yapımı Muhteşem Cipss Tarifi Yapılışı Hadi hanımlar bugün çocuklara süpriz yapalım hemde çok sağlıklı bayılacaklar
Salçayı, suyu, sıvı yağı ve mısır ununu bir kaseye alıp karıştıralım Baharatları iri doğranmış soğan ve sarımsağı(soğan ve sarımsağı sosa lezzet katması için) ilave edip iyice karıştırdıktan sonra, üzerini streç folyoyla kapatıp, yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirelim
Yufkayı sofranın üzerine serin Yarısına kadar fırça yardımıyla sosu üzerine sürün Diğer tarafı üzerine katlayıp, yarım ay şeklini verdikten sonra tekrar fırçayla kuru yer kalmayacak şekilde sostan sürelim
Yufkayı ortadan ikiye bölüp 2 adet üçgen elde edelim bunu yufkayı çevirirken kopmaması için yaptım Ters çevirip alttaki sürülmeyen tarafa da kalan sosu sürelim ve kareler halinde, dilimleyip sonra bu kareleri üçgen elde edelim
Yağlı kağıt serili tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika kontrollü şekilde pişirelim ve Ardından fırını 100 dereceye indirip iyice kuruyana kadar sık sık kontrol ederek pişirelim
Soğuduktan sonra dipsos ile servis edelim
Afiyet Olsun