Konut Üretimi Pastörize Sütten (Peynir Yapımı) Tanımı İçin Materyaller
- 2 litre günlük pastörize süt (Marketlerde satılan)
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım limonsuyu
- Tuz
Konut İmali Pastörize Sütten (Peynir Yapımı) Tanımı Yapılışı
- Sütü ocağa koyup kaynatın.
- Kaynayan sütün üzerine yoğurt, limon döküp tahta kaşıkla süratlice karıştırın ocağın altını kısıp tahta kaşıkla orta ara karıştın.
- Üzerindeki peynirleri kenarlara getiriyoruz tuz ekleyip ocağı kapatın.
- Derin bir kap ve süzgecin üzerine pak bez yahut tülbente peyniri dökün yuvarlak biçim verin üzerine yüklü birşey koyun.
- 1 gün bekletin ben buzdolabına koydum sonraki gün dilimleyip peynirin suyunun içine koyun peyniriniz tuzsuza tuz ekleyip karıştırın ister çabucak tüketin istersiniz 10 gün bekletip o denli tüketin????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????.