Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ev-yapimi-peynir-3.jpg

Mesken Üretimi Peynir Tanımı İçin Gereçler

  • 5 lt süt (Mümkünse çiğ süt)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 su bardağı kaya tuzu

Konut Üretimi Peynir Tanımı Yapılışı

  1. 5 lt sütü kaymak tutturmadan karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca sirke ve sonra da kaya tuzunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Sirke ve tuz tesirini gösterince süt peltelenmeye başlayacak bu da peynirimizin olmaya başladığı manasına geliyor.
  4. Süt yeterlice pelteleşince diğer bir kaba süzgeç ve üzerine pak bir tülbent bezi koyuyoruz.
  5. Sütü döküp süzüyoruz. Suyunu atmayalım.
  6. Tülbentte kalan peynirimizin üzerini kapatıp tartı koyarak süzülmesini bekleyelim.
  7. 4 saat bu formda kalınca kâfi olacaktır.
  8. 4 saatin sonunda tülbentten çıkan peynirimizi saklayacağımız kaba alalım ve süzdüğümüz suyundan ekleyelim. Bu halde koruması kolay olacaktır.
    Deneyeceklerin eline sıhhat afiyet olsun. .
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt