
Mesken Üretimi Peynir Tanımı İçin Gereçler
- 5 lt süt (Mümkünse çiğ süt)
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 su bardağı kaya tuzu
Konut Üretimi Peynir Tanımı Yapılışı
- 5 lt sütü kaymak tutturmadan karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca sirke ve sonra da kaya tuzunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sirke ve tuz tesirini gösterince süt peltelenmeye başlayacak bu da peynirimizin olmaya başladığı manasına geliyor.
- Süt yeterlice pelteleşince diğer bir kaba süzgeç ve üzerine pak bir tülbent bezi koyuyoruz.
- Sütü döküp süzüyoruz. Suyunu atmayalım.
- Tülbentte kalan peynirimizin üzerini kapatıp tartı koyarak süzülmesini bekleyelim.
- 4 saat bu formda kalınca kâfi olacaktır.
- 4 saatin sonunda tülbentten çıkan peynirimizi saklayacağımız kaba alalım ve süzdüğümüz suyundan ekleyelim. Bu halde koruması kolay olacaktır.
Deneyeceklerin eline sıhhat afiyet olsun. .