Konut İmali Portakal Suyu Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet küçük uzunluk portakal
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 litre su
Konut İmali Portakal Suyu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle portakallarımızı 1 gece evvelden derin dondurucuya koyalım. Sonraki gün çıkaralım 10 dakika bekleyelim sonra 4e ye bölelim rondoya alalım.
- Pürüzsüz olacak formda geçirelim. Bir kaba alarak suyunu, şekerini, limon tuzunu ek edip şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker büsbütün eridikten sonra bir kasık yardımıyla tadına bakın şayet şekeri az ise ona nazaran ekleme yapın.
- Sonra bir bez yardımıyla süzüp posasından ayırıyoruz. Şişelerimize koyup güzelce soğuması için dolaba koyuyoruz ve dilediğiniz vakit çıkartıp tüketebilir siniz.