Yetişkin bireyler tarafından bile bayıla bayıla tüketilen bebe bisküvisinin en sağlıklı ve pratik tarifini sizler için araştırdık. Ek gıda dönemine geçiş yapan çocuklara verilebilecek alternatif tariflerden biri olan bu bebe bisküvilerini hem kendiniz yiyebilir hemde çocuğunuza yedirebilirsiniz. Evde bebe bisküvisi nasıl yapılır? Sağlıklı bebe bisküvisi tarifi nedir? Bebekler için ev yapımı kolay bebe bisküvi tarifi:
Adı her ne kadar 'bebe' bisküvisi olsa bile biz yetişkinlerin bile bayıla bayıla yediği bu bisküviler, damakta bıraktığı lezzetiyle gönülleri fethediyor. Kendinizi mutlu etmek istediğiniz anlarda çaya bandırarak ya da sütle karıştırarak tükettiğiniz bebe bisküvilerini tıpkı dışarıdakiler gibi hatta daha da lezzetli ve sağlıklı hale getirebilirsiniz. Evinizde pişireceğiniz bebe bisküvilerini +6 aylık dönemden sonra yani ek gıda dönemindeki çocuğunuza da gönül rahatlığıyla yedirebilirsiniz. Bebeğinizin hoşuna gidecek enfes lezzetlerle karnını doyurmasını sağlayabilirsiniz. Sade bebe bisküvisi olduğu gibi çeşitli tatların bir araya gelmesiyle yapılan bebek bisküvi tarifleri de mümkün. En sağlıklı ve organik bebek bisküvilerinin tarifi için doğru adrestesiniz! İşte Dışarıdakileri aratmayan bebe bisküvi tariflerini sizler için derledik. Evde sağlıklı ve kolay bebe bisküvisi tarifleri:
BEBEKLER İÇİN ORGANİK BEBE BİSKÜVİSİ TARİFLERİ! EVDE BEBE BİSKÜVİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı organik tam buğday unu
YAPILIŞI:
Yukarıda bahsettiğimiz malzemelerden un hariç hepsini yoğurma kabına alın ve un serpe serpe yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince hamuru uzun şerit şeklini verip bıçak ile iki parmak genişliğinde kesin.
Çatalla çizgiler atıp üzerine yağlı kağıt serilmiş tepsiye alın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında ortalama 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra çocuğunuza yedirebilirsiniz!
NOT: Ek gıda dönemindeki çocuklarda günde 4-5 taneyi aşmayacak şekilde verilmelidir.
1 KÜÇÜK BOY BEBE BİSKÜVİSİ KALORİSİ: 35 KCAL
PEKMEZLİ BEBE BİSKÜVİ TARİFİ
MALZEMELER:
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı irmik
1 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
Aldığı kadar buğday unu
1 çay bardağı pekmez
YAPILIŞI:
Pekmezi ve yumurtayı mikserle çırpıp diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğurun. Ele yapışmayacak dereceye geldikten sonra şekilli bir şekilde fırın tepsisine dizin ve 180 derecelik ısıda ortalama 20 dakika pişirin. Afiyet olsun...
MUZLU BEBE BİSKÜVİSİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER:
2 çorba kaşığı ev yoğurdu
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
1 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 muz (çatalla ezilmiş)
Alabildiği kadar un
YAPILIŞI:
Yukarıda bahsedilen malzemeleri kulak memesi kıvamını yakalayıncaya kadar hamur yapın. Hamuru parçalara ayırıp şekillendirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişir.
ELMALI BEBE BİSKÜVİ TARİFİ! BEBEKLERE ÖZEL ENFES BİSKÜVİ YAPIMI
MALZEMELER:
1 elma püresi (rondoda çekilebilir)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı keten tohumu
HAZIRLANIŞI:
Yağı ve elma püresini güzelce karıştırın. Daha sonra keten tohumunu ve unu yavaşça ilave edip güzelce karıştırın. Yoğurduktan sonra hamur hale gelince parçalar kopartıp şekil verin. 180 derecelik fırında altın-kahverengileşince (ortalama 20 dakika) pişir.