Sade Dondurma Ev Yapımı
Evde Sade Dondurma Yapımı
Sade Dondurma Malzemeleri:
1 su bardağı tozşeker
1 silme tatlı kaşığı saf sahlep (alternatif olarak 1 yemek kaşığı nişasta kullanabilirsiniz)
1 cay kaşığı toz vanilya
1 ufak paket sut kreması
2 bucuk su bardağı tam yağlı sut
imagesevyapimisadedondurma5ad3e03e12275
Sade Dondurma Yapılışı: Sut, tozşeker, sahlep veya nişastayı bir tencere alıp tel cırpıcı ile karıştırın Altını acıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin Bir kaseye aktarıp once oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin Kremayı isterseniz direk veya tel cırpıcı ile biraz cırpıp kabarttıktan sonra sutlu karışıma ekleyip karıştırın Dondurma makinenize aktarıp calıştırın Dondurma olduktan sonra buzlukta sertleşene kadar bekletip servis yapın Eğer dondurma makineniz yoksa geniş kapaklı bir kaba karışımı aktarıp buzlukta 12 saat bekletin Donmaya başlayan kenarlardan catal veya daha iyisi el mikserinin hamur yoğurma aparatıyla iyice karıştırıp buzu ezin Tekrar buzluğa kaldırıp 12 saat arayla bir kac kez aynı işlemi uygulayıp dondurmanızı elde edebilirsiniz
alıntı
Evde Sade Dondurma Yapımı
Sade Dondurma Malzemeleri:
1 su bardağı tozşeker
1 silme tatlı kaşığı saf sahlep (alternatif olarak 1 yemek kaşığı nişasta kullanabilirsiniz)
1 cay kaşığı toz vanilya
1 ufak paket sut kreması
2 bucuk su bardağı tam yağlı sut
imagesevyapimisadedondurma5ad3e03e12275
Sade Dondurma Yapılışı: Sut, tozşeker, sahlep veya nişastayı bir tencere alıp tel cırpıcı ile karıştırın Altını acıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin Bir kaseye aktarıp once oda ısısına gelene kadar dışarda daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin Kremayı isterseniz direk veya tel cırpıcı ile biraz cırpıp kabarttıktan sonra sutlu karışıma ekleyip karıştırın Dondurma makinenize aktarıp calıştırın Dondurma olduktan sonra buzlukta sertleşene kadar bekletip servis yapın Eğer dondurma makineniz yoksa geniş kapaklı bir kaba karışımı aktarıp buzlukta 12 saat bekletin Donmaya başlayan kenarlardan catal veya daha iyisi el mikserinin hamur yoğurma aparatıyla iyice karıştırıp buzu ezin Tekrar buzluğa kaldırıp 12 saat arayla bir kac kez aynı işlemi uygulayıp dondurmanızı elde edebilirsiniz
alıntı