
Konut Üretimi Sebzeli Noodle Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tane rendelenmiş havuç
- 1 tane kapya biber
- 1 tane taze soğanın yeşil kısmı
- 6-7 tane mantar
Mesken Üretimi Sebzeli Noodle Tanımı Yapılışı
- Unumuzu bir kaba alıp içini havuz üzere açıp yumurtaları ve tuzu ekliyoruz. Düzgünce yoğuruyoruz. Sert bir hamur olacak.
- Sonra hamuru tezgahta koyacağımız yere azıcık zeytinyağını sürüyoruz.
- Ve hamurumuzu üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ek edip güzelce yoğuruyoruz.
- Kabımıza tekrar alıyoruz. Strecleyip 2 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- Dinlendikten sonra tezgahı unluyoruz ve hamurumuzu unlayarak açmaya başlıyoruz.
- İnce biçimde açtıktan sonra hamuru 4 e kesip modülleri incecik bir biçimde kesiyoruz.
- Kestiklerimizi bir kapta unlayarak birbirlerine yapışmasını engelliyoruz.
- Süreç bitene kadar masaya serip kurumasını bekleyebilirsiniz.
- Bir kenarda iç gereçlerimizi bir tavada yağ koyup fazla öldürmeden soteliyoruz.
- Sonra tencereye su koyup kaynadıktan sonra birbirlerine yapışmadan suya atıyoruz.
- 4 dk kadar piştikten sonra materyalleri suyun içine atıyoruz. İstediğiniz baharat varsa ekleyebilirsiniz.
- Tabaklara ayırabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Materyalleri istediğiniz halde doğrayabilirsiniz, julyen olabilir yuvarlak olabilir..
İstediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
Şayet tuzot varsa elinizde kesinlikle bir kaç çay kaşığı koyun derim.
Zerzevatları de kendi isteğinize nazaran değiştirebilir öbür sebzelerle yapabilirsiniz. mesela kabak, brokoli, pırasa vs..