
Ev Yapımı Siyah Zeytin Tarifi İçin Malzemeler
- 30 kg siyah duble zeytin
- Her şişe için yarım çay bardağı kalın tuz
- Her şişe için 1 çay bardağı ayçiçek yağı (uzun süre dayanması için )
- Her şişe için 1 kahve fincanı elma sirkesi
- 5 lt ‘lik su şişesi (12 adet )
Ev Yapımı Siyah Zeytin Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not; 5 lt lik su şişesi yaklaşık 2,5-3 kg zeytin alıyor. 30 kilo zeytinden 12 adet 5 litrelik zeytin çıktı.
- Zeytinleri yıkamıyoruz!!!.
- 3 veya 6 ay sonunda tüketeceğimiz zaman kaseye çıkarıp yıkıyoruz. Üzerindeki doğal toz ile korunur, bozulmasını engeller.
- Öncelikle zeytini iyice ayıklıyoruz, ezik bozuk çürük ve sapları varsa ayıklayıp atalım.
- Zeytinleri 5 litrelik su şişelerinin içine ağzından dört parmak aşağısına gelecek şekilde dolduruyoruz.
- Her şişeye ilk olarak yarım çay bardağı tuz ekleyip hafif sallayıp tuzun her tarafa yayılmasını sağlayalım.
- Ardından her şişeye 1 çay bardağı ayçiçek yağı dolduruyoruz. Ayçiçek yağı uzun süre dayanmasını sağlıyor.
- Son olarak her şişeye 1 kahve fincanı elma sirkesi ekleyip kapaklarını kapatıyoruz. (ben huni kullandım doldurma işlemi yaparken )
- Şişelerimizi karanlık ve serin bir ortamdan yan yatırarak koyalım. Haftada bir sağa sola ileri geri sallayıp yuvarlayalım. Amacımız bu şekilde yaparak her zeytinin yapa tuza sirkeye ulaşması.
Ev Yapımı Siyah Zeytin Tarifi Fotoğraflı Yapılışı