Konut İmali Sucuk Tanımı İçin Materyaller
- 2 kilo dana kıyma
- 150 gram sucuk baharatı
- 2 baş sarımsak
- Tuz
- Streç filim
Mesken İmali Sucuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle herkese merhabalar mesken imali sucuk yapacağız
- Evvel kıymayı bir kaba alıyoruz.
- Daha sonra sucuk baharatını ek edip rendelediğimiz sarımsakları ek edip hamur yorma makinesi ile yoğurdum, siz isterseniz elinizle yoğurabilirsiniz eldiven takmanızı öneririm baharat kokusu çıkmıyor zira????.
- Ben hamur makinesinde yoğurup 10 dakika dinlendirdim.
- Daha sonra kıymadan birazcıkta alıp tuzuna baktım tuz ek edip kendi damak tadıma nazaran ayarlama yaptım.Sizde tuzlu tuzsuz seviyorsunuz bu biçimde tuzuna bakmanızı öneririm zira bu ayaklarda tuz ölçüsü çok olduğu için fazla tuzlu olma ihtimali yüksek.
- Daha sonra tekrar yorup 10 dakika dinlendirdim ve macun kıvamına aldı fotoğrafları da bakabilirsiniz.
- Güzelce baharatlarla özleşmesini sağladım.
- Daha sonra kabımızı güzelce streç sinemayla sarıp 12 saat boyunca buzdolabında dinlenmesini sağladım.
- Dinlenen harcımızı bir kez daha elimle yorup baharatların büsbütün özleşmesini sağladım.
- Streç sinemasını 30 santim çapında fotoğrafları bakarız kesip aldım kıyma harcının tam ortasına koyayım elimle rulo sıkı sıkı sardım.
- Daha sonra üstüne ucunu bağlayıp sitreçledim yukardan sıkıp bağladım bu formda üst tarafında da dürerek sıkı sarım düğüm attım.
- Hepsini bu formda ufaklı büyüklü sarıp derin dondurucuda koruma edebilirsiniz.