
Konut İmali Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü kemiksiz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Lavaş ekmek kişi sayısına nazaran
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yeşillik
- Pulbiber, karabiber ,tuz ,kimyon, toz biber
Mesken Üretimi Tantuni Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tavaya tavukları atalım.
- Birinci suyunu çeksin sıvı yağ ekleyip kavuralım.
- Tuz ,baharatları da ekleyip karıştıralım.
- 1 su bardağı suyu ekleyip biraz pişince lavaşları tavaya bastıralım. Suyu ile lezzetlensin.
- Domatesleri küçük küçük doğrayalım kurusoğanı da ince doğrayalım.
- Bir demet marulda doğrayın lavaşların üzerine sırayla yerleştirin.
- Tavukları da ekleyip saralım hem çok pratik hem çok lezzetli bir tanım afiyet olsun.