iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*2 kilo yoğurt
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı tuz
*2 adet kuru soğan
Ev Yapımı Tarhana Tarifi Yapılışı Önce domatesleri yıkayıp dörde bölelim, tencereye alalım,üzerine bir çay kaşığı tuz serpip iyice pişirelim, sonra soğumaya bırakalım, biberleri yıkayıp tohumlarını çıkarıp irice doğrayalım, tencereye alalım üzerine bir çay kaşığı tuz serpelim yumuşayana kadar iyice pişirelim, soğumaya bırakalım ,derin bir kabın içine süzgüden önce domatesi geçirelim, kabukları süzgü de kalsın atalım, biberi aynı şekilde geçirelim, soğanı da kabuğunu soyup iri doğrayalım pişirelim, soğuyunca domatesin biberi üzerine alalım, yoğurdu tuzu ekleyelim, elimizle karıştıralım sonra azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin, derin bir leğene alalım ,üzerine temiz bir örtelim ,10 gün bekletelim bu arada hamur iki günde bir yoğuralım, mayhoş ekşi tarhana kokusu geldiği zaman tarhana olmuştur ,masanın üzerine temiz beyaz bir bez yayalım tarhana hamur iri parçalar haline kopararak beze dökelim, kurumaya bırakalım sonra biraz ufalayalım ,çelik bir süzgüden geçirelim un haline getirelim gölgede 34 daha kurutalım sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyup muhafaza edelim
Kışım sıcacık içelim
Her yörede tarhana değişik şekilde yapılıyor ben bu şekilde yapıyorum isteyen baharat katabilir
*2 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*2 kilo yoğurt
*Aldığı kadar un
*2 yemek kaşığı tuz
*2 adet kuru soğan
Ev Yapımı Tarhana Tarifi Yapılışı Önce domatesleri yıkayıp dörde bölelim, tencereye alalım,üzerine bir çay kaşığı tuz serpip iyice pişirelim, sonra soğumaya bırakalım, biberleri yıkayıp tohumlarını çıkarıp irice doğrayalım, tencereye alalım üzerine bir çay kaşığı tuz serpelim yumuşayana kadar iyice pişirelim, soğumaya bırakalım ,derin bir kabın içine süzgüden önce domatesi geçirelim, kabukları süzgü de kalsın atalım, biberi aynı şekilde geçirelim, soğanı da kabuğunu soyup iri doğrayalım pişirelim, soğuyunca domatesin biberi üzerine alalım, yoğurdu tuzu ekleyelim, elimizle karıştıralım sonra azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin, derin bir leğene alalım ,üzerine temiz bir örtelim ,10 gün bekletelim bu arada hamur iki günde bir yoğuralım, mayhoş ekşi tarhana kokusu geldiği zaman tarhana olmuştur ,masanın üzerine temiz beyaz bir bez yayalım tarhana hamur iri parçalar haline kopararak beze dökelim, kurumaya bırakalım sonra biraz ufalayalım ,çelik bir süzgüden geçirelim un haline getirelim gölgede 34 daha kurutalım sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyup muhafaza edelim
Kışım sıcacık içelim
Her yörede tarhana değişik şekilde yapılıyor ben bu şekilde yapıyorum isteyen baharat katabilir