Ev Yapımı Tatlı Nasıl Yapılır
En Guzel Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Malum bayram kapıda misafirlerinizi ev yapımı tatlılarla şımartmak istiyorsanız bu tariflerimiz tam size gore
Ev Yapımı Baklava
imagesevyapimitatlitarifleri5ad3df776e847
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı su
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 corba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun Unun ortasını havuz biciminde acın Ortadaki havuza yumurta, sut, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun karıştırın
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın Bezeleri unlanmış mutfak tezgahı uzerinde teker teker yoğurarak ozlendirin Ustlerini bir bezle ortup 2030 dakika dinlendirin
Geniş bir tepsiyi yağlayın İnce bir oklavayla, acabildiğiniz kadar ince acın Hazırladığınız baklava yufkasını duz bir şekilde tepsiye doşeyin
Yufkanın uzerine elinizle ceviz serpiştirin Tum bezeleri bu şekilde acarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye doşeyin
Kat kat butun yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıcakla baklava dilimlerini kesin Fırını 170 derecede ısıtın
Bir tavada tereyağını eritin ateşten alıp hemen baklava tepsisinin uzerine gezdirin
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın
Şerbeti hazırlayın Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın uzerine gezdirin
Şerbetini cekince servis edin
Ev Yapımı Lokum
imagesevyapimitatlitarifleri5ad3df7a2963b
Malzemeler:
1 kg havuc (10 tane irice),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Bolca hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havucların kabuklarını kazıyıp iyice yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havucları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı iyice karıştırın,
Rendelenmiş havuc ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice cekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuclu karışımı dokun ve uzerini duzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dovulmuş ceviz
15 su bardağı tozşeker
15 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarcın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın Uzerine oda sıcaklığında ki margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ilave edip 10 dakika bekletin Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarcını, unu ve cevizi ekleyip tumunu mikserle cırpın Karışımı yağlanmış bir kalıba dokun
170 derece ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis edin
En Guzel Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Malum bayram kapıda misafirlerinizi ev yapımı tatlılarla şımartmak istiyorsanız bu tariflerimiz tam size gore
Ev Yapımı Baklava
imagesevyapimitatlitarifleri5ad3df776e847
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 cay bardağı sut
1 cay bardağı su
Yarım cay bardağı zeytinyağı
Bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 corba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun Unun ortasını havuz biciminde acın Ortadaki havuza yumurta, sut, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun karıştırın
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın Bezeleri unlanmış mutfak tezgahı uzerinde teker teker yoğurarak ozlendirin Ustlerini bir bezle ortup 2030 dakika dinlendirin
Geniş bir tepsiyi yağlayın İnce bir oklavayla, acabildiğiniz kadar ince acın Hazırladığınız baklava yufkasını duz bir şekilde tepsiye doşeyin
Yufkanın uzerine elinizle ceviz serpiştirin Tum bezeleri bu şekilde acarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye doşeyin
Kat kat butun yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıcakla baklava dilimlerini kesin Fırını 170 derecede ısıtın
Bir tavada tereyağını eritin ateşten alıp hemen baklava tepsisinin uzerine gezdirin
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın
Şerbeti hazırlayın Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın uzerine gezdirin
Şerbetini cekince servis edin
Ev Yapımı Lokum
imagesevyapimitatlitarifleri5ad3df7a2963b
Malzemeler:
1 kg havuc (10 tane irice),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Bolca hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havucların kabuklarını kazıyıp iyice yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havucları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı iyice karıştırın,
Rendelenmiş havuc ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice cekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuclu karışımı dokun ve uzerini duzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dovulmuş ceviz
15 su bardağı tozşeker
15 su bardağı un
1 su bardağı sut
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarcın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın Uzerine oda sıcaklığında ki margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ilave edip 10 dakika bekletin Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarcını, unu ve cevizi ekleyip tumunu mikserle cırpın Karışımı yağlanmış bir kalıba dokun
170 derece ısıtılmış fırında uzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğuyunca servis edin