iltasyazilim
FD Üye
Konut Yapımı Tatlı Nasıl Yapılır
En Hoş Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Malum bayram kapıda misafirlerinizi konut yapımı tatlılarla şımartmak istiyorsanız bu tariflerimiz bütün size tarafından
Ev Yapımı Baklava
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 dere bardağı su
Yarım nehir bardağı zeytinyağı
bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun Unun ortasını havuz şeklinde açın Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir parça tuzlu koyun karıştırın
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üstünde teker teker yoğurarak özlendirin Üstlerini bir bezle örtüp 2030 dakika dinlendirin
Geniş bir tepsiyi yağlayın İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin
Yufkanın üstüne elinizle ceviz serpiştirin Bütün bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin
Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten daha sonra bariz bir bıçakla baklava dilimlerini belirlenmiş Fırını 170 derecede ısıtın
Bir tavada tereyağını eritin ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın
Şerbeti hazırlayın Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üstüne gezdirin
Şerbetini çekince servis edin
Ev Yapımı Lokum
Malzemeler:
1 kg havuç (10 tane büyükçe),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Çokça hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyıp tamamen yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı tamamen karıştırın,
Rendelenmiş havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice çekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuçlu karışımı dökün ve üzerini düzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
15 su bardağı tozşeker
15 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın Üstüne oda sıcaklığında ama margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ek edip 10 dakika bekletin Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarçını, unu ve cevizi ekleyip tümünü mikserle çırpın Karışımı yağlanmış bir kalıba dökün
170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya değin pişirin Soğuyunca servis edin *
En Hoş Ev Yapımı Tatlı Tarifleri
Malum bayram kapıda misafirlerinizi konut yapımı tatlılarla şımartmak istiyorsanız bu tariflerimiz bütün size tarafından
Ev Yapımı Baklava
MALZEMELER
Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 dere bardağı su
Yarım nehir bardağı zeytinyağı
bir tutam tuz
500 gr ceviz
250 gr buğday nişastası
250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Unu koyun Unun ortasını havuz şeklinde açın Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir parça tuzlu koyun karıştırın
Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üstünde teker teker yoğurarak özlendirin Üstlerini bir bezle örtüp 2030 dakika dinlendirin
Geniş bir tepsiyi yağlayın İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin
Yufkanın üstüne elinizle ceviz serpiştirin Bütün bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin
Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten daha sonra bariz bir bıçakla baklava dilimlerini belirlenmiş Fırını 170 derecede ısıtın
Bir tavada tereyağını eritin ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin
Pişince, tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın
Şerbeti hazırlayın Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üstüne gezdirin
Şerbetini çekince servis edin
Ev Yapımı Lokum
Malzemeler:
1 kg havuç (10 tane büyükçe),
5 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
Çokça hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Havuçların kabuklarını kazıyıp tamamen yumuşayana kadar haşlayın,
Haşlanan havuçları soğuk suyun altına tutup ılıttıktan sonra rendenin en ince tarafıyla rendeleyin,
Bi kasede su, şeker ve nişastayı tamamen karıştırın,
Rendelenmiş havuç ve nişastalı karışımı bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu iyice çekip koyulaşana kadar pişirin,
bir tepsiyi soğuk suyla ıslatıp havuçlu karışımı dökün ve üzerini düzleyin,
Bir gece dolapta bekletin,
İncirli Kek
Malzemeler:
2 yumurta
6 adet kuru incir
1 su bardağı dövülmüş ceviz
15 su bardağı tozşeker
15 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket margarin
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Kuru incirleri doğrayın Üstüne oda sıcaklığında ama margarini, kabartma tozunu ve kaynatılmış tozu ek edip 10 dakika bekletin Bu karışıma yumurtaları, tozşekeri, tarçını, unu ve cevizi ekleyip tümünü mikserle çırpın Karışımı yağlanmış bir kalıba dökün
170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya değin pişirin Soğuyunca servis edin *