Ev Üretimi Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
Yufkası için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1.5 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Elenmiş un
- Haşlanmış bütün tavuk
- 2-3 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Baharatlar
- Marul
- Maydanoz (isterseniz)
- Mor soğan
- Domates
- İnce dilim salatalık turşusu
- Bir öteki iç materyali dilediğiniz kadar patates kızartması
- Ketçap
- Mayonez
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur kabınıza öncelikle su ,maya ,şeker ve zeytinyağını alıp karıştırın.
- Tuz ve unu da ekleyin ve yoğurun.
- Çok katı kıvamlı olmayacak biçimde hamur elde edin.
- Biraz cıvık gözükebilir üzerine un serpiştirin ve hamuru 15 dk dinlendirin.
- Haşlanan tavuğu didin.
- Bir tavaya sıvı yağ ,salçayı ekleyin ,baharatları ekleyin (karabiber ,kimyon ,pulbiber)
- Son olarak tavuk ve tuzunu ekleyin.
- Haşladığınız tavuğun suyundan bir kepçe ek edin. Hafif sulu bir iç elde edin.
- Bir kenarda salatanızı hazır edin. Patateslerinizi kızartın.
- Lavaş için küçük bezeler alın ve merdane yardımıyla açın.
- Isınan tavaya (teflon ) alırkende elinizle biraz daha açarak koyun ve gerili önlü pişirin.
- Bir yüzünü 2 dk tutmanız kâfi olacaktır hatta tava ısındıkça bu mühlet düşebilir dikkatli olmalısınız. Ve bütün bu kademeleri bitirdikten sonra dürümünüz neredeyse hazır ????.
- Bir lavaşa evvel ketçap mayonez üzerine tavuk sos, marul, domates, soğan, patates, turşudan koyup dürümünüzü hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun ????.
Ev İmali Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı