
️Ev İmali Tavuk Tantuni ️ Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet göğüs tavuk
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin yahut tereyağı
️Ev Üretimi Tavuk Tantuni ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları küp küp doğrayıp yıkayıp üzerini geçecek kadar su ek ediyoruz doğramış olduğumuz tavuklara ve orta ateşte 15 dakika kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra yaşlanmış tavukları ocaktan alıyoruz süzgece boşaltıyoruz suyun altında güzelce duruluyoruz.
- Daha sonra sacımızı alıyoruz sıvı yağ ve margarini tencereye ek ediyoruz ve eritiyoruz.
- Tüm baharatları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Kokusu çıktıktan sonra duruladığımız tavukları baharatlara yani sacımıza ek edelim kavuralım.
- Orta ateşte 15 dakika kadar kavuruyoruz. 15 dakika sonunda yemeğimiz hazır.Deneyeceklere;Şimdiden afiyet olsun.
Servis önerisi;Soğan domates salatalık ile servis edebilirsiniz.