Mesken Üretimi Tereyağ Tanımı İçin Materyaller
- 3 kilo çiğ süt kaymağı (Ben mandıradan aldım)
Konut Üretimi Tereyağ Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kaymağımızı kaynatıyoruz (süt pişirir üzere )kaynattığımız kaymağı yoğurt mayaladığımız sıcaklığa gelince yoğurt mayalar üzere mayalıyoruz. (mayalamaya 2 yemek kaşığı yoğurt kâfi )
- Mayalanmaya için 4-5saat bekletiyoruz.
- Buzdolabına koyuyoruz. 3-4 gün dolapta bekletiyoruz.
- Beklettiğimiz kaymağı en az 10 dk elimizle yoğuruyoruz. Ayran çıkmaya başlıyor.
- Ayranın süzüp soğuk su yahut buz ekleyip tereyağını toplayıp ayranı çıkana kadar yıkayın.
- Sonrasında tereyağının hazır ????????. Deneyecek olanlara afiyet olsun.