Ev Yapımı Tereyağ Tarifi İçin Malzemeler
- Evde biriktirdiğim 20 kg sütün kaymağı
- 500 ml sıcak su
- 2 litre soğuk su
Ev Yapımı Tereyağ Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biriktirelen kaymakları blendırın içine bırakıp bir kere çalıştırıp kapatın.
- Yarım çay bardağı sıcak su bırakıp tekrar çalıştırıp, kapatın.
- Daha sonra soğuk su bırakıp 5 dakika kadar aralıklı durarak çalıştırın.
- Ve arada bir azar azar soğuk su ilave edip çalıştırın.
- Tereyağı üzerine çıkacak ve blendırınız zorlanacaktır.
- O zaman yağı alıp bir kaba bırakıp soğuk su ile suyu temiz olana kadar yıkayın.
- Tuzlu tereyağ istiyorsanız 1 yemek kaşığı tuz bırakıp elinizle iyice yoğurup bir kaba bırakıp normal dolapta süresiz muhafaza edebilirsiniz.
- Eğer tuzsuz kahvaltılık istiyorsanız. Tuz atmadan bir kaba bırakıp buzlukta muhafaza etmeniz iyi olacaktır. Yoksa aksi taktirde kokma ve bozulma olur.
- En fazla 10 veya 15 gün muhafaza edebilirsiniz. Şimdiden yapanlara kolay gelsin, afiyet olsun. ????.