Ev Yapımı Tiramisu Tarifi
Evde Tiramisu Yapımı
Pandispanya malzemeleri:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Bu malzemelerin hepsini blenderda 45 dakika karıştırıp 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Pandispanyamız kabarıp biraz dengesiz bir hal alabilirim onu da bıcak yardımı ile duzleştirebiliriz Pandispanyamızı soğumaya bıraktığımızda, kremamızı yapmaya başlayabiliriz
Krema malzemeleri:
3 su bardağı sut
2 fincan şeker
2 fincan un
1 yumurta sarısı
2 labne
50 gr margarin tereyağı
Tereyağını veya margarini tenceremizde eritelim Eriyen yağa ilk once un ve ardından şekeri ilave edelim bunları 23 dakika kavurup unun kokusu iyice gittiğinde sutumuzu yavaş yavaş dokup hızlıca karıştıralım ki topak topak olmasın Karışım kaynamaya başladığı an altını kapatıp once yumurta sarısını ilave edip karışımımızı bir muddet soğuttuktan sonra labneyi de ilave edip iyice soğumaya bırakırız
Pandispanyayı uzun bir bıcak yardımı ile keselim Eğer kabaran yerleri varsa da oraları da bıcak yardımı ile duzleştirebilriz Pandispanyayı 1 bardak sut, 3 corba kaşığı nescafe, 1 corba kaşığı şeker Bu karışımı pastamıza orantılı bir şekilde boluşturup pandispanyamızı iyice ıslatalım, kremamızın yarısını da pastanın ortasına kalanını da ustune dokup kenarlarını kaşık yardımı ile temizledikten sonra buzdolabında bir gece bekletelim Tiramisumuzu servis ederken uzerine kakao serpelim
alıntı
Evde Tiramisu Yapımı
Pandispanya malzemeleri:
4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Bu malzemelerin hepsini blenderda 45 dakika karıştırıp 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz Pandispanyamız kabarıp biraz dengesiz bir hal alabilirim onu da bıcak yardımı ile duzleştirebiliriz Pandispanyamızı soğumaya bıraktığımızda, kremamızı yapmaya başlayabiliriz
Krema malzemeleri:
3 su bardağı sut
2 fincan şeker
2 fincan un
1 yumurta sarısı
2 labne
50 gr margarin tereyağı
Tereyağını veya margarini tenceremizde eritelim Eriyen yağa ilk once un ve ardından şekeri ilave edelim bunları 23 dakika kavurup unun kokusu iyice gittiğinde sutumuzu yavaş yavaş dokup hızlıca karıştıralım ki topak topak olmasın Karışım kaynamaya başladığı an altını kapatıp once yumurta sarısını ilave edip karışımımızı bir muddet soğuttuktan sonra labneyi de ilave edip iyice soğumaya bırakırız
Pandispanyayı uzun bir bıcak yardımı ile keselim Eğer kabaran yerleri varsa da oraları da bıcak yardımı ile duzleştirebilriz Pandispanyayı 1 bardak sut, 3 corba kaşığı nescafe, 1 corba kaşığı şeker Bu karışımı pastamıza orantılı bir şekilde boluşturup pandispanyamızı iyice ıslatalım, kremamızın yarısını da pastanın ortasına kalanını da ustune dokup kenarlarını kaşık yardımı ile temizledikten sonra buzdolabında bir gece bekletelim Tiramisumuzu servis ederken uzerine kakao serpelim
alıntı