Evde Torpil Pasta Yapımı
Torpil Pasta Nasıl Yapılır
Torpil Pasta İcin Malzemeler:
Yağlı kağıt
10 tane dondurma kulahı
67 yaprak milfoy hamuru
İcinin Kreması icin:
1 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 corba kaşığı kaşığı nişasta
2 corba kaşığı kaşığı un
Kulahların uzerini suslemek icin pudra şekeri ve fındık kullanabilirsiniz
imagesevyapimitorpilpastatarifi5ad3dedb70165
Torpil Pasta Yapılışı:
Dondurma kulahlarını yağlı kağıt ile guzelce kaplayın Fazla kalan uc kısımdaki kağıdı ice hafifce cok bastırmadan kulahın icine sokun
Merdane ve cok az un kullanarak milfoyleri acın 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim Her milfoyu 5′e bolebilirsiniz Kulahı elinize alıp dip kısmından hamuru sarmaya başlayın İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile ust uste getirin En sona gelince biraz boşluk bırakın ki piştikten sonra cıkarması kolay olsun Sırasıyla tum milfoyleri kulahlara sarsıktan sonra yağlanmış tepsiye dizinm Onceden ısıtılmış fırında 200 C de milfoyler pembeleşene kadar pişirin
kulahların kreması iin; Tencereye sut, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel cıpıcı ile cırpın Daha sonra ocakta surekli karıştırarak pişirinOcaktan alıp icine tereyağı ve vailyayı ekleyip karıştırın
Fırından cıkan milfoyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice kulahlarından cıkarıp su bardaklarına tek tek yerleştirin Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tum kulahlara paylaştırın En son uzerine fındık serpiştirip buzdolabına koyun (İsteğe gore meyve de koyabilirsiniz)
23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına alıp uzerine bolca pudra şekeri serpiştirin Afiyet olsun
Torpil Pasta Nasıl Yapılır
Torpil Pasta İcin Malzemeler:
Yağlı kağıt
10 tane dondurma kulahı
67 yaprak milfoy hamuru
İcinin Kreması icin:
1 yumurta
6 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı sut
1 corba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 corba kaşığı kaşığı nişasta
2 corba kaşığı kaşığı un
Kulahların uzerini suslemek icin pudra şekeri ve fındık kullanabilirsiniz
imagesevyapimitorpilpastatarifi5ad3dedb70165
Torpil Pasta Yapılışı:
Dondurma kulahlarını yağlı kağıt ile guzelce kaplayın Fazla kalan uc kısımdaki kağıdı ice hafifce cok bastırmadan kulahın icine sokun
Merdane ve cok az un kullanarak milfoyleri acın 1 parmak genişliğinde uzun şeritler elde edelim Her milfoyu 5′e bolebilirsiniz Kulahı elinize alıp dip kısmından hamuru sarmaya başlayın İlk hamuru sardıktan sonra ucunu ikinci hamurun ucu ile ust uste getirin En sona gelince biraz boşluk bırakın ki piştikten sonra cıkarması kolay olsun Sırasıyla tum milfoyleri kulahlara sarsıktan sonra yağlanmış tepsiye dizinm Onceden ısıtılmış fırında 200 C de milfoyler pembeleşene kadar pişirin
kulahların kreması iin; Tencereye sut, şeker, un, nişasta, yumurtayı alıp tel cıpıcı ile cırpın Daha sonra ocakta surekli karıştırarak pişirinOcaktan alıp icine tereyağı ve vailyayı ekleyip karıştırın
Fırından cıkan milfoyleri biraz ılıdıktan sonra dikkatlice kulahlarından cıkarıp su bardaklarına tek tek yerleştirin Daha sonra soğuyan ve kıvamı daha koyulaşan kremamızı bir kaşık yardımıyla tum kulahlara paylaştırın En son uzerine fındık serpiştirip buzdolabına koyun (İsteğe gore meyve de koyabilirsiniz)
23 saat buzdolabında beklettikten sonra servis tabağına alıp uzerine bolca pudra şekeri serpiştirin Afiyet olsun