Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Yoğurt (Fırında Mayalama)

Ev Yapımı Yoğurt (Fırında Mayalama)
0
118

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
ev-yapimi-yogurtfirinda-mayalama.jpg

Ev Üretimi Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kilo çiğ süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt mayası ( bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz)

Ev İmali Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kalıp üzere tatlı yoğurt tanımı;.
  1. 1. Öncelikle sütümüzü bir tencereyr döküyoruz. Orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. 2. Kaynamaya başlayan sütümüzün altını kısarak 20 dakika daha pişiriyoruz.
  3. 3. Kaynattığımuz sütümüzün altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
  4. 4. Soğuma süreci ne sıcak ne soğuk halinde olucak (ılık). Mayalama için bu değerlidir.
  5. 5. Ilık olan sütümüzün içine 2 yahut 3 yemek kağışı yoğurt mayamızı ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırıyoruz. Ben kapaklı borcam kaplarıma yaptım sizler isterseniz tencerede bırakabilir yada şişelerede kayabilirsiniz.
  6. 6. Öncede 3 dakika ısıttıgım ve kapattığım 160 derece fırınıma koyuyorum. Sonra borcamlarımın ağzı acık formda fırınımın kapagını kapatıyorum. Bu süreçten sonra fırının kapağı 6 saat boyunca hiç açılmayacak.
  7. 7. Saatımiz dolduktan sonra yoğurtlarımızı alıp üzerlerine bir modül havlu kagıt koyuyorum. İçinde oluşucak sularını çeksin diye hemde acıma süreci olmasın diye. Kapaklarını kapatıp buzdolabına alıyorum. Dinlenen ve soguyan yogurdumuz hazır afiyet olsun….
Ev Üretimi Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 5 kilo taze günlük inek sütü Mayalamak için ; Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını) Mesken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Ev Yoğurdu Tanımı İçin Malzemeler 3 lt yoğurt (ben çok güvendiğim bir mandıradan açık süt alarak yapıyorum.günlük süt ile de yapılabilir kutu sütü tercih etmeyin)Süt taşı (sütün taşmasını katiyetle engelliyor)Tahta kaşık Ev Yoğurdu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Sütü geniş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
210
Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler 5 kilo inek sütü2 yemek kaşığı yoğurt mayası (Bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz) Ev Üretimi Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İnek sütünü kaynatıyoruz. 49-50 dereceye kadar soğutuyoruz (Parmağı yakmayacak) yoğurdu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Fırında Konut Yoğurdu İmali Tanımı İçin Gereçler 3 litre çiğ inek sütü3 kaşık yoğurt Fırında Konut Yoğurdu Üretimi Tanımı Yapılışı Tencerenin için sütü koymadan evvel suyla çalkalayalım ve dökelim. Sütü ek edip orta ateşte kaynayana kadar kepçe ile havalandırarak pişirelim. Kaynayınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Konut İmali Süper Beyti Kebap Tanımı İçin Materyaller Köftesi İçin 500 gram kıyma1 adet soğan2 diş sarımsak1 yumurta2-3 dilim ekmek rondodan çekilmiş yahut galeta unuTuzKarabiberKimyon4 adet yufka4 yemek kaşığı sıvı yağ1 kase su Domates Sos için 3 orta uzunluk domates (Rondodan çekilmiş-yazdan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt