Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Yoğurt

Ev Yapımı Yoğurt
0
43

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
ev-yapimi-yogurt.jpg

Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller

• 5 kilo taze günlük inek sütü
Mayalamak için ;
  • Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını)

Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Yapılışı

1. Sütümüzü tenceremize alalım ve ortada alt üst edip havalandırıp karıştıralım.
  2. Havalandırarak karıştırırsak sütümüzün kaymak kısmı daha kalın katman olacaktır.
  3. Kaynayınca 5 dkka yada basında bekleyip kaynamasını sağlayalım.
  4. Ocağın altını kapatıp mayalayacağımız kabımıza alalım.
  5. Ilımasını bekleyelim ( serçe parmağımızı tencereye soktuğumuzda parmağımız hafif yanacak en az 7 saniye içinde tutabilecek derecede ki sıcaklıkta olsun.
  6. Bir kabın içinde mayaladığımız yoğurdu alıp sütümüzden yoğurdun içine katıp karıştıralım yoğurdumuzda sütle tıpkı sıcaklığa gelsin diye.
  7. Yoğurdumuzu sütümüzün küçük bir köşesinden içine dökelim ve kasığın ucuyla döktüğümüz yeri karıştıralım.
  8. Kabımızın üstüne bir kevgir ( elek ) koyalım ki buharlaşıp yoğurdumuzu sulandırmasın şayet mayalayacağınız yer soğuksa bir battaniyeye saralım ancak sıcaklık olağansa daha az kalın olan bir örtüye saralım.
  9. Yoğurdumuzu sardıktan sonra saatimize bakalım 5 buçuk yada 6 saat sonrasını hesaplayalım.
  10. 6 saat sonra yoğurdumuzu sardığımız yerden alalım ve 1 gün boyunca kapağını kapatmadan buzdolabına koyalım 1 gün sonra kapağını kapatabilirsiniz.
    Aslında püf noktasına dikkat ederseniz çok kolay ve çok lezzetli bir yiyeceğimiz.
    Şimdiden yapan ve yiyen herkese bilhassa bebeklerimize şifa olsun inşaallah .

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt