Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller
- 5 kilo taze günlük inek sütü
- Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını)
Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Yapılışı
- Sütümüzü tenceremize alalım ve ortada alt üst edip havalandırıp karıştıralım.
- Havalandırarak karıştırırsak sütümüzün kaymak kısmı daha kalın katman olacaktır.
- Kaynayınca 5 dkka yada basında bekleyip kaynamasını sağlayalım.
- Ocağın altını kapatıp mayalayacağımız kabımıza alalım.
- Ilımasını bekleyelim ( serçe parmağımızı tencereye soktuğumuzda parmağımız hafif yanacak en az 7 saniye içinde tutabilecek derecede ki sıcaklıkta olsun.
- Bir kabın içinde mayaladığımız yoğurdu alıp sütümüzden yoğurdun içine katıp karıştıralım yoğurdumuzda sütle tıpkı sıcaklığa gelsin diye.
- Yoğurdumuzu sütümüzün küçük bir köşesinden içine dökelim ve kasığın ucuyla döktüğümüz yeri karıştıralım.
- Kabımızın üstüne bir kevgir ( elek ) koyalım ki buharlaşıp yoğurdumuzu sulandırmasın şayet mayalayacağınız yer soğuksa bir battaniyeye saralım ancak sıcaklık olağansa daha az kalın olan bir örtüye saralım.
- Yoğurdumuzu sardıktan sonra saatimize bakalım 5 buçuk yada 6 saat sonrasını hesaplayalım.
- 6 saat sonra yoğurdumuzu sardığımız yerden alalım ve 1 gün boyunca kapağını kapatmadan buzdolabına koyalım 1 gün sonra kapağını kapatabilirsiniz.
Aslında püf noktasına dikkat ederseniz çok kolay ve çok lezzetli bir yiyeceğimiz.
Şimdiden yapan ve yiyen herkese bilhassa bebeklerimize şifa olsun inşaallah .