Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yapımı Yoğurt

Ev Yapımı Yoğurt
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ev-yapimi-yogurt.jpg

Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yahut 3 litre taze yağlı süt
  • 5 kaşık evvelki mayaladığınız yoğurt yahut (Hazır) yoğurt mayası (Almanyada landliebe markasının %3,8 yağlı olanından) kullanıyorum)

Mesken Üretimi Yoğurt Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel sütü bir derin tencereye alın ve kaynatın.
  2. Püf nokta❕ şayet tencerenizi ıslatıp sonradan sütü ek ederseniz o vakit kaynama sırasında tabanı yanmaz.
  3. Kaynama etabında yüksek ateşte kaynatmayın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın.
  4. Kaynatdıktan sonra büyük cam kâseye yahut tencerede bekletip soğumaya bırakın.
  5. Püf nokta mayayı ek etmeden evvel süt ne çok sıcak nede çok soğuk olmalı. Tam ılık olması gerekiyor. Denetim içinde küçük parmağınızı süte bandırıp tam 7 saniye dayanıyorsa süt tam istediğimiz üzere yanı ılıktır demektir.
  6. Artık evvel mayaladığınız yahut hazır yoğurt mayasını bir kâseye ek edin ve üzerine ılımış sütten biraz alıp çırpın ve sütün içine ek edin. ????daha sonra yavaşça karıştırın ve kapağını kapatıp ve mutfak bezler ile yeterlice sarın.
  7. Tam 10 saat sıcak bir yere bekletin sonradan açıp buzdolabına ek edin 1 gece de bu türlü bekletin.
  8. Şayet sulu yoğurt sevmiyorsanız tam taş sert yoğurt seviyorsanız o vakit yoğurdun içine pak bir havlu peçete ek edin ve suyunu süzün.
  9. Püf nokta ❕süzülen suyu asla dökmeyin. Yemeklerinize, hamur börek çörek yahut çorba üzere tanımlara kullana bilirsiniz. Kalsiyum kaynamayı suyunda gizlidir. Helalhoş olsun.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt