Ev Yapımı Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı dolusu ılık su (herkeste aynı gitmeyebilir kontrollü olun)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yeterince su
- 2 su bardağı un
- 1su bardağı mısır nişastası
Ev Yapımı Yufka Ramazan Ayına Büyük Kolaylık (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu uygun bir kaba alalım.
- Ortasına havuz açıp sıvıları ekleyelim yumuşak harika bir hamur oluyor.
- Bezelere ayırıp, 40 dakika üstü kapalı bir şekilde.
- Bekletelim hamurumuz bekledikçe çok güzel açılıyor.
- Bezelerimizi bol nişasta karışımlı unla önce servis tabağı büyüklüğünde açıp ben üç bezeyi üst üste koyup biraz büyüyünce oklavayla açtım.
- Daha sonra tek tek ayırıp tavamın büyüklünde açtım beş yufka açıp tava ısınınca orta ateşte pişirdim.
- Yufkanın arkası pişince çevirip diğer yufkayı tavadaki yufkanın üstüne koydum.
- Açmış olduğum beştane yufkayı toplu bir şekilde pişirdim.
- Temiz bir örtünün üstüne alıp nemli bir bezle üstünü kapattım yufkaların ve 20 dakika bu şekilde beklettim ve tek tek yufkaları soğuk su dolusu suyun içine yufkaları tek tek bandırıp, çok suyun içinde bekletmiyoruz.
- 15 saniye kadar çıkarıp temiz bir bezin üstüne koyup 2 dakika bekletip tezgahın üstündeki bezi tezgahın üstünden sarkıtıp resimdeki gibi yufkaları tezgahın kenarına alın.
- 2 dakikada orda havalandırıp tepsinin üstüne temiz bir bez serip yufkaların üst üst koyup üstünü kapatalım.
- 20 dakikanın sonunda ben birkaçını dolap poşetlerine resimdeki gibi sarıp buzluğa attım.
- Sarmış olduğumuz yufkalar üst üste gelmesin ki çıkarması kolay olsun ramazanda kolaylık oluyor biz hanımlar için deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.
- Ben denedim çok güzel oldu sizinle paylaşmak istedim inşallah sizde yapıp, beğenirsiniz.
- Not: buzluğa atacağımız zaman zemin yamuk olmasın ki şekilleri bozulmasın ve kullanacağınız un baklavalık böreklik olsun.