Ankara Üniversitesi Yiyecek Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof Dr Nevzat Bundan Böyle, yoğurt hakkında yaptığı talimat ile tehlikeyi gözler önüne serdievyogurdudatehlikede5c43cbace28f0jpegalt Ev yoğurdu da tehlikede!Yoğurdun güvenilirliğinin imal koşullarına yan olduğuna dikkati çeken Artık, kamuoyunda konut tipi ve endüstriyel yoğurtlarla ilgili güvenilirve güvenilmezdiye iki farklı idrak oluşturulduğunu anlattıBundan Böyle, yoğurdun yapılacağı sütün sağlıklı hayvanlardan ve hijyen kurallarına uygun olarak elde edilmesinin önemine şive yaptıevyogurdudatehlikede5c43cbacf3716jpegalt Ev yoğurdu da tehlikede!Sütün temin edildiği hayvanın bulaşıcı hastalıklara yakalanması, iyi yemlerle beslenmemesi ve sütün hijyen kurallarına tutarsız şekilde elde edilmesi halinde rahatsızlık yapıcı mikroorganizmaların süte geçebileceğini dile getiren Bundan Böyle, Dolayısıyla bu koşullarda üretilen sütten elde edilecek yoğurt da güvenli olmazevyogurdudatehlikede5c43cbae45223jpegalt Ev yoğurdu da tehlikede!Her şey uygun olsa bile sağım sonunda ham süt, yerinde koşullarda muhafaza edilmez ve nakli yapılmazsa insan sağlığına zararlı hale dönüşebilirdiye konuştuevyogurdudatehlikede5c43cbae4fe2ajpegalt Ev yoğurdu da tehlikede!Hijyene uyarı edilmezse sağlık için korkutma olurAnkara Üniversitesi Yiyecek Güvenliği Enstitüsüsü Müdür Yardımcısı Prof Dr Ufuk Tansel Şireli de ev tipi yoğurt daha sağlıklıdırbiçiminde bir idrak olduğuna sinyâl ederek, Hangi hayvandan hangi koşullarda elde edildiği emin olmayan cadde sütlerinde hiçbir hukuki teftiş uygulanmıyorÜstelik bu ürünler 'organik' denilerek daha pahalıya satılıyordiye konuştuevyogurdudatehlikede5c43cbae59298jpegalt Ev yoğurdu da tehlikede!