Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ev-yogurdu-1.jpg

Ev Yoğurdu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kg süt ( sokak sütü )
  • 1 kase önceki yoğurdunuzdan maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker (Eşki mayayı tatlandırmak için)

Ev Yoğurdu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yaklaşık 15 senedir yoğurdumu evde kendim mayalarım. Deneme yanılma taktiklerini uygulaya uygulaya en sonunda mükemmel yoğurt mayalamayı başardım.
  1. 5 kg sütümüzü tencerede kaynamaya bırakıyoruz.
  2. İçerisine taşmasını engellemek için bir aparat var tencereye koyuyoruz sizde yoksa içerisine porselen çay tabağı atabilirsiniz.
  3. Tencerenin üzerine de tahta kaşıkğı yatık vaziyette koyarsak sütümüzün taşmamasına engel olabiliriz.
  4. Bu şekilde kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Mayalayacağınız yeri ayarlayıp sütümüzün yerini de ısıtması için koyuyoruz.
  5. Parmağımızla kontrol edelim serçe parmağımızı 7 ye kadar sayalım hafif yanması gerekiyor. Bu aşamada 1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı şeker atıp çırpalım.
  6. Mayalayacağımız sütten bir fincan alıp yoğurda ekleyelim yavaş yavaş eklerken çırpma teliyle de çırpalım aynı işlemi yoğurdumuzu süte eklerken de yapalım. Yavaş yavaş yoğurdu süte eklerken aynı zamanda çırpalım.
  7. İyice karışınca üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu örtüp onun üzerine de süzgeç kapatalım.
  8. Bildiğimiz delikli makarna süzgeci daha sonra güzelce sarıp sarmalayıp bir gece mayalanmaya bırakıyoruz.
  9. Sabah üzerindeki süzgeci alıp bez kalsın tencerenin kapağını kapatıp bir günde dolapta beklettikten sonra mis gibi yoğurdumuz hazır.
  10. Yemek için her aldığımız boşluğa biriken suyunu fincanla alıp her defasında daha da sertleşen bir yoğurdunuz olacaktır.
  11. En son tencerenin dibinde kalanla diğer yoğurdu mayalamak için kalan yoğurt süzme yoğurt gibi taş gibi kalıyor sonraki yapacağınız yoğurdunuzda mükemmel oluyor.
Yoğurdun sularını çorba, poğaça, ekmek yapımında kullana bilirsiniz. Hatta içelim sağlık açısında çok faydalı olan yoğurt suyunu da bu şekilde tüketelim. Afiyet şifa olsun. ????.

Ev Yoğurdu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt