
Meskende Adana Kebap İmali Tanımı İçin Gereçler
- 650-700 gram kıyma
- 1 büyük baş soğan
- 1 tane büyük kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı acı pul biber
- Domates çarliston biber
- Kapya biber
Meskende Adana Kebap Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar efendim bugün size benim de çok sevdiğim bir tanım ile geldim. Yemekten çok zevk aldığım bu lezzeti kendim de konutta yapmaya başladıktan sonra sizlerle de paylaşmak istedim.
- Öncelikle soğanımızı incecik olacak halde doğrayalım.
- Tıpkı halde kapya biberimizi de doğrayalım.
- Sarımsakları soyun rendeleyerek ekleyin.
- İncelik doğradığımız bu materyalleri bir de büyük satır halindeki bıçağımız var ise zırhtan geçirir üzere biraz daha inceltelim. Ve bu gereçleri kıyma ile buluşturup baharatlarını da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Buz dolabında bir saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen kıymalı harcı sizler konutta ahşap çubuklara dizebilirsiniz. Ben adana kebap yapmayı baya sevdiğim için demir şişlerden aldım onlara dizdim.
- Elime geldiğinde kıymalı harcımı demir çubuklara sıka sıka üstten aşağıya gerçek dizdim.
- Dizdiğim bu şişlerin yanına da ince şişlere domates biber dizdim.
- Mangal da dikkatli formda pişirdim yanına da közlenmiş domates ve biberimle servis ettim. Afiyet olsun.