Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Anaokulu Eğitimi

Evde Anaokulu Eğitimi
0
148

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Evde Anaokulu Eğitimi nasıl verilir
Anaokuluna Gitmeyenler Neler Yapabilir

Cocuk Kreşe Gitmeli Mi,Gitmeyenler Neler Yapabilir

Bu tur soruların evet mutlaka gitmeli, hayır gitmemeli diye kesin cevapları elbette olamaz Bircok eğitimci cocukların apartman hayatında ozellikle kış aylarında cok sıkıldığını, kreş veya anaokulunun iyi bir tercih olacağını soyluyor Benim duşuncem cocuğun kreşe gitmesi gercekten cok buyuk gereklilik olmuşsa gitmesi şeklinde Cok buyuk gereklilik olmamışsa, anne babalar cocukların sıkıntılarını gidermek adına biraz daha gayret edip durumun ustesinden gelmeye calışabilir

Ayrıca kreşe gondermek, ailenin ekonomik planına da yansıyan bir şey olduğu icin, apartman hayatında yaşayan her cocuğu kreşe gondermenin bir gereklilik olarak algılanmasını doğru bulmadığımı soylemeliyim Ekonomik kaygılar yuzunden gerilen ve gerginliğini cocuğa da yansıtan bir anne baba yerine, ya da o kadar para verip seni okula gonderiyoruz modunda cocuğun başına kakan bir ebeveyn yerine, cocuğunu kreşe gondermeyip ilgi ve faaliyetlerle mutlu etmeye calışan bir anne baba tablosunu tercih ederim

Yaş konusunda ise 3 yaştan once anneden ayrılmamalı diyor hemen her eğitimci 3 yaşını doldurduktan sonra da 1 yıl beklenmesinin daha yerinde olduğunu duşunuyorum Gerekiyorsa 45 yaşta gonderilebilir 6 yaş icin zaten devletin anaokulları var, gerci 5 yaşta da cocuğu alıyor anaokulları ama bu sefer 6 yaşta ilk okula vermek gerekiyor

Kreş veya anaokulu seciminde dikkat edilmesi gereken birkac şeyden sonra, daha cok anaokulu veya kreşe gitmeyen cocuklar icin evde nasıl alternatifler duşunulebileceğinden bahs etmek istiyorum

Kreş & Yuva Seciminde:

İşletmenin idarecisi olan kişinin veya kurumun eğitim anlayışı, işini severek yapıp yapmadığı,
Bizzat cocuğun dersine girecek olan cocukla ilgilenecek olan oğretmenin cocuklara yaklaşımı, tecrubesi, eğitim anlayışı (Zaman doldurmak icin mi iş yapıyor yoksa işini seviyor mu, cocuklarla daha once tecrubesi olmuş mu),
Ortamın cocuklar icin cazip olup olmadığı (karanlık ve dar bir ortam mı, guneş alan bahceli bir yer mi, icerideki materyallerin ilgi cekiciliği) gibi şeylere dikkat edilmeli

Okulun programı, beslenmeyle ilgili şeyler zaten her anne babanın kendine gore takip edeceği dikkat edeceği şeyler

Gelelim kreş & yuvaya gitmeyen cocuklar icin duşunulebilecek şeylere:

Cocuğun ilgisini ne ceker? yenilik + değişiklik

diye bir formul urettim kendimce imagesevdeanaokuluegitimi5af7798a5077apng Değişiklik ve yenilik adına şunlar yapılabilir:

1 Eve cocuğun ilgisini cekecek değişik yayınlar sokmak: Gazetelerin verdiği bulmaca ve cocuk eklerini takip etmek, cocuk dergileri ve faaliyet dergilerinden yararlanmak Cocuğu birden bire yayına boğmak , hepsini onune koyuvermek şeklinde değil de; hafta hafta farklı yayınları alarak cocuğa değişiklik hissettirmek Haftalık aylık dergilere abone olmak da, cocuğun derginin geleceği gunu beklemesi gibi guzel bir heyecan oluşturabilir

Gazete eki ve dergilerin cocukları heyecanlandıracak fonksiyonu da var Coğu cocukların yaptığı resimleri, şiirleri yayınlıyor Bunu başarmak da cocuk icin iyi bir motivasyon oluyor

Dikkat Geliştirici Setler ve okul oncesi setler de cocukla beraber takip edilebilir

2 Radyolardaki Cocuk Programlarını Takip Etmek: Bu programları arayarak cocuğun katılıp konuşmasını sağlayabilirsiniz Cocuğunuz bunu istemezse, programa mektup, şiir, hikaye vs, gonderebilir cocuğunuz Ya da birlikte email atabilirsiniz Ya da sadece “programınız cok guzel, sizi her hafta dinliyorum Ben 3 yaşındayım, adım şu, kardeşim var, şunları yapmayı seviyorum gibi cumleler de iletebilirsiniz radyo programında yayınlanmak uzere Bu kadarı bile cocuğunuzu eğlendirecektir

3 Haftanın Musait Bir Gununu Cocukla Birlikte Değişik Bir Yere Gitme Gunu İlan Etmek: Sectiğiniz bu gunu ozel olarak cocukla beraber planlayın, en az 2 saat gecireceğiniz bir yer olsun Bu şekilde planlamanız cocuğu mutlu edecektir Gecerken uğrayıp yarım saat cocuğu tatmin etmeden bitirmek şeklinde uygulamayın Belediyelerin kultur merkezlerindeki tiyatrolar, sinemalar, Buyukşehirler deki hobi evleri, AVMle deki cocuk oyun parkları tercih edilebilecek guzel yerler Muze ve sergiler de takip edilebilir Hicbir şey bulamazsanız, cocuğu bir pastaneye goturup ufak bir spangle gibi bir şey yiyebilirsiniz Onemli olan o saati cocuğa ayırdığınızı gostermeniz Hava yağmurlu, cok soğuk vs olduğunda, evde dışarı cıkmış gibi Evde Restoran Oyunu gibi oyunlar oynayabilir, ya da sinemaya gitmiş gibi film izleyebilirsiniz

Hafta sonu babanın tatil gununde ailecek bir yere gitmek şeklinde de oluyor bu tur yerlere gitmek Ailecek gezmelere artı olarak, hafta ici sadece anneyle ozel olarak planlanıp yapılırsa, cocuk icin olduğu daha belirgin olan ve cocuğu daha mutlu eden bir etkinlik olacaktır Hem anneye de iyi gelir

4 Cocuk Oyun Grubu Kurmak Veya Ev Okulu Organizesi: Aynı yaş gurubu cocuğu olan 78 anne, 2 yıl boyunca devam ettiğimiz ev okulu faaliyetimizi oğlum cok sevmişti Her hafta bir annenin evine misafir oluyorduk, her 2 anne de farklı bir etkinliğin oğretmeni oluyordu Anneler sırayla hikaye okuyor, kavramları vs yi oğrenmeleri icin aldığımız kitap setinden bolumler yaptırıyor, el becerilerini geliştirici faaliyetler –boyama, yapıştırma yaptırıyordu Cocuk icin arkadaş ve yaşıt cok onemli, bu tur gruplar cocuk icin cok gerekli

Ya da yakın bir kreşte& yuvada, cocuklar icin ayrılmış kısmı olan bir kafede, bilgi evinde, 56 anne belli bir gun ayarlayıp 23 saatliğine yonetimle anlaşabilir, haftanın bir gununu Oyun Grubu'na ayırabilirsiniz

Ben bu sene Umraniye Belediyesinden kultur merkezi veya bilgi evlerinde, 23 yaş cocuklar icin oyun grubu organize etmeleri icin teklifte bulunmayı duşunuyorum 2 yaş kızımla gitmek icin

Oyun grubu gunu ve cocukla değişik bir yere gitme gunu imkan varsa 2 ayrı gun olarak yapılmalı Biri var diye birinden vazgecmeyin

Anne ve cocukların, evde mutlu olmaları icin aşağı yukarı haftalık bir plan, ve gunluk bir planlarının olmasının iyi olacağını duşunuyorum Saati saatine programlar yapmak hicbir zaman uygulanabilir gelmemiştir bana, ama aşağı yukarı şunlar yapılacak şuraya gidilecek diye onceden belirlenmiş bir listeleri olursa anneler cok rahat eder Buzdolabı ya da panonuzda her zaman hazır kağıdınız bulunsun

Ayrıca gunluk planları gercekleştirmek ve gun icin guzel planlar yapabilmek erken kalkmaya cok bağlı Erken kalkmak mucize gibi bir şey
Herkese kolay gelsin Herkesin cocuklarıyla birlikte mutlu ve guzel zaman gecirmesini dilerim

netten alıntıdır