Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı İçin Malzemeler
- 450 gram mısır
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı kekik
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı margarin
- Ketçap
- Mayonez
- Acı sos (acıyı seviyorsanız)
- Nar ekşisi (tercihe bağlı)
Evde Bardakta Süt Mısır (Haşlama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mısırlarımızı kaynamış suda haşlayalım, isterseniz suyun içine az ölçüde süt ekleyebilirsiniz.
- Sonrasında suyumuzu süzelim.
- Ardından yağlarımızı mısırlara ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında baharatları da ekleyip karıştıralım.
- Sonrasında istediğimiz servis tabaklarına ekleyip üzerlerini istediğimiz soslarla süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun ????????.