Evde Basit Hamsi Tava Yapımı (Enfes Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Hamsi tava (Yoksa yanmaz yapışmaz tava normal)
Evde Basit Hamsi Tava Yapımı (Enfes Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce hamsi balıkların başını kopararak içini temizliyoruz vaktimiz varsa pişirmeden yarım saat önce temiz yıkayıp süzgece bırakıp suyunu gitmesini bekleyelim.
- Daha sonra tuzla harmanlayalım her tarafı tuzlanmış olsun yapacağımız derin bir leğenin içerisine balıkları dökelim.
- Galeta ununu üzerlerine döküp hafif dokunuşlar yaparak hepsini harmanlayalım.
- Hamsi tavasının dibine yağı eşit bir şekilde yayalım.
- Balıkları görseldeki gibi oval bir şekilde dairesel dizelim.
- Hamsi tavasının diğer kapağını da üzerine çevirelim.
- Ocağın gür ateşinde 6-7 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim ya etrafa dökülmesin diye içindeki yağı farklı bir tabağa süzdürerek diğer tarafına tabaktaki ya üzerine dökelim.
- Tekrar diğer tarafı da aynı şekilde pişirelim çıtırlığını koruyalı.
- Balığın istediğimiz şekilde piştikten sonra ocağı kapatıp servis yapacağımız tabağa ters çevirelim.
- Bir kilo hamsiden 2 tava hamsi çıkıyor diğer kalan balıkları da aynı işlemi yapalım afiyet olsun çok güzel ve lezzetli oldu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.