(Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2-3 yemek kaşığı su
- 1, 5 tatlı kaşığı toz biber
- 1, 5 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Hazır lavaş ekmeği
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Çok az tuz karabiber toz biber
- 1, 5 su bardağı kadar su
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
(Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı kabımıza alıyoruz.
- Yumurta, rendelenmiş soğan, sarımsak, galeta unu ve baharatları koyup hoş bir halde karıştırıyoruz. 1-2 saat dolapta dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır.
- Daha sonra elimizle büyük bir kesim alıp 30 cm uzunluğunda elimizle tahta üzerinde biçim veriyoruz.
- Öbür taraftan sos tenceremize tereyağı ve sıvı yağ alıp salçaları ve baharatları alıp güzelce kavuruyoruz.
- Akabinde suyunu koyup 2-3 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Köftelerimizi çok az yağda tavada kızartıyoruz.
- Akabinde lavaşlarımızın altına evvel sosumuzdan döküp yeterlice yayıyoruz.
- Akabinde pişen köftemizden koyup sarıyoruz.
- İki parmak kalınlığında kestiğimiz köfteleri tabağımıza diziyoruz.
- Öncelikle üzerine salçalı sos daha sonra kızgın tereyağ döküyoruz.
- Yanına domates biber ve yoğurtla servis ediyoruz.