
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane maya
- 1 kilo un
- 600 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 tane orta uzunluk soğan
- 2 tane. yeşil sivri biber
- 2 tane kırmızı biber
- 3 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Pulbiber (Acısı isteğe göre)
- 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su
Konutta Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içine suyu sütü tuzu, sıvı yağ ve mayayı karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli ek edip yumuşak bir hamur yoğuralım ve 45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Robottan soğanı domatesi biberleri sarımsağı ve maydanozu çekelim bir kaba koyduğumuz kıymanın üzerine ek edelim.
- Daha tuzu salçaları sıvı yağını ve pulbiber ek edip karıştıralım.
- Mayalan hamurumuzu küçük küçük beze yapalım ve ince bir formda açalım.
- Üzerine kıymalı harçtan koyup bir kaşık yardımıyla sürüp tavada yada silex de pişirelim.