
Evde Çıtır Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 5,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı su
- 1er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber, nane, kekik
- Çeyrek kangal sucuk
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kapya biber
- 1 kutu konserve mısır
- 1 kase çekirdeksiz yeşil zeytin
- 1 kase rendelenmiş kaşar
Evde Çıtır Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için, yoğurma kabına ılık süt ve ılık suyu alalım. Şeker, tuz ve mayayı ek edip karıştıralım. Azar azar unu ekleyelim. Unun markası ve kalitesine nazaran ölçüsü değişebilir denetimli koyalım. Elimize yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. 1 saat kapağı kapalı mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru 5’e ayırıp beze yapalım. Birinci bezeyi alıp çok az unlanmış tezgahta tepsimizin boyutuna nazaran evvel elimizle sonra oklava yada merdane ile açalım.
- Diğer bezelere de birebir süreci uygulayalım ve tepsilere yerleştirelim.
- Sosu için salça, zeytinyağ, su ve baharatları bir kasede karıştıralım.
- Tepsiye serdiğimiz hamurların üzerine sürelim. Birinci evvel rendelenmiş kaşarı serpelim.
- Sonra öteki sucuk, biber, zeytin… meskende ne varsa üzerine yerleştirip fırınınızın en yüksek ayarı ne ise o ayarda kızarana kadar pişirelim.
- Hızlı piştiği için sık sık denetim etmeyi ihmal etmeyelim. Afiyet şifa olsun.