Evde Doğum Gunu Pastası Yapımı Resimli,
Ev Yapımı Doğum Gunu Pasta Tarifi;
MALZEMELER
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 corba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 cay bardağı cokokrem (uzerine surmek icin)
1 paket kabartma tozu
Kreması İcin:
1 2 su bardağı sut
25 corba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
imagesevdedogumgunupastasiyapimi5ad4018525ee8
Yapılışı :
Cırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım Şekeri ilave ederek bembeyaz ve kopuk kopuk olana dek cırpalım Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve cırpma kabımıza alalım Mikserin en duşuk ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifce şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıcak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parcaya ayıralım Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, cok az sut ile ezip, topaksız bulamac kıvamına getirelim ve sutun tamamını ilave edelim Ağır ateşte surekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının uzerine surup, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın uzerine oturtalım Cokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulu ağır ateşte eritelim Pastanın uzerine ve yanlarına surelim Uzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya cikolata rendesi serpiştirelim Ya da 12 cay bardağı sut ve yarım paket krem şantiyi mikserle cırparak koyulaştıralım Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın uzerine sıkarak susleyelim
(Bir başka oneri: ara krema icin verdiğimiz kremayı pastanın arasına surun kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın uzerine yer yer sıkarak susleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın) Eğer pastanın uzerinde cokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, buyukce bir tencereye su doldurup kaynatalım Daha kucuk bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın icine oturtup yağ eridiğinde cokokremi ilave ederek iyice karıştıralım Bu sosu ateşten alıp, pastanın uzerine dokelim Soğuduktan sonra servis yapalımDilerseniz uzerini Hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz
Ev Yapımı Doğum Gunu Pasta Tarifi;
MALZEMELER
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 corba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 cay bardağı cokokrem (uzerine surmek icin)
1 paket kabartma tozu
Kreması İcin:
1 2 su bardağı sut
25 corba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
imagesevdedogumgunupastasiyapimi5ad4018525ee8
Yapılışı :
Cırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım Şekeri ilave ederek bembeyaz ve kopuk kopuk olana dek cırpalım Una kakaoyu ve kabartma tozunu ilave edip, eleyelim ve cırpma kabımıza alalım Mikserin en duşuk ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifce şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım 170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıcak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parcaya ayıralım Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, cok az sut ile ezip, topaksız bulamac kıvamına getirelim ve sutun tamamını ilave edelim Ağır ateşte surekli karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ilave ederek iyice karıştıralım Soğuduğunda pastanın alt katının uzerine surup, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın diğer katını kremanın uzerine oturtalım Cokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulu ağır ateşte eritelim Pastanın uzerine ve yanlarına surelim Uzerine bolca Hindistan cevizi serpelim veya cikolata rendesi serpiştirelim Ya da 12 cay bardağı sut ve yarım paket krem şantiyi mikserle cırparak koyulaştıralım Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın uzerine sıkarak susleyelim
(Bir başka oneri: ara krema icin verdiğimiz kremayı pastanın arasına surun kalan yarısını krema sıkacağına doldurup pastanın uzerine yer yer sıkarak susleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın) Eğer pastanın uzerinde cokokremle hazırlanmış sos kullanacaksanız, buyukce bir tencereye su doldurup kaynatalım Daha kucuk bir tencereye margarini koyup tencereyi su dolu kabın icine oturtup yağ eridiğinde cokokremi ilave ederek iyice karıştıralım Bu sosu ateşten alıp, pastanın uzerine dokelim Soğuduktan sonra servis yapalımDilerseniz uzerini Hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz