Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Resimli Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Malzemeler
2 kilogram dut
1 kilogram şeker
imagesevdedutpekmezinasilyapilir5ad3edcd1a790
Hazırlanışı
Buyukce bir suzgece koyulan dutu, bir kere yıkayalım Dutu eğer temiz bir yerden, temiz bir şekilde topladıysak buna gerek yok Yıkanan dutları geniş, buyukce bir tencereye alalım Uzerine su ilavesinde bulunalım Aynen kompostodaki miktar kadar Bu şekilde yarım saat kadar kaynatalım
Daha sonra kevgiri uygun buyuklukte bir kabın uzerine yerleştirelim Kevgirin uzerine de temiz bir tulbent serelim Kaynattığımız dutu buradan suzdurelim
Kalan taneleri tulbent yardımıyla iyice sıkalım Elde edilen dut suyunu tekrar ocağa koyalım Bunun icine, yaklaşık olarak bir kilogram kadar şeker ilave edelim İyice kaynatalım Arada bir miktar alıp, soğutarak kıvamına bakalım
Bal kıvamındaki akıcılığa (annemin deyimiyle iplik gibi uzayıncaya kadar) ulaşınca bir limonun suyunu sıkıp ilave edelim Tekrar yaklaşık 1015 dakika kadar kaynatalım Ev yapımı pekmezimizi soğuyunca kavanozlara doldurup, serin ve karanlık bir yere kaldırın
Resimli Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Malzemeler
2 kilogram dut
1 kilogram şeker
imagesevdedutpekmezinasilyapilir5ad3edcd1a790
Hazırlanışı
Buyukce bir suzgece koyulan dutu, bir kere yıkayalım Dutu eğer temiz bir yerden, temiz bir şekilde topladıysak buna gerek yok Yıkanan dutları geniş, buyukce bir tencereye alalım Uzerine su ilavesinde bulunalım Aynen kompostodaki miktar kadar Bu şekilde yarım saat kadar kaynatalım
Daha sonra kevgiri uygun buyuklukte bir kabın uzerine yerleştirelim Kevgirin uzerine de temiz bir tulbent serelim Kaynattığımız dutu buradan suzdurelim
Kalan taneleri tulbent yardımıyla iyice sıkalım Elde edilen dut suyunu tekrar ocağa koyalım Bunun icine, yaklaşık olarak bir kilogram kadar şeker ilave edelim İyice kaynatalım Arada bir miktar alıp, soğutarak kıvamına bakalım
Bal kıvamındaki akıcılığa (annemin deyimiyle iplik gibi uzayıncaya kadar) ulaşınca bir limonun suyunu sıkıp ilave edelim Tekrar yaklaşık 1015 dakika kadar kaynatalım Ev yapımı pekmezimizi soğuyunca kavanozlara doldurup, serin ve karanlık bir yere kaldırın