iltasyazilim
FD Üye
Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Resimli Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Malzemeler
2 kilogram dut
1 kilogram şeker
Hazırlanışı
Büyükçe bir süzgece koyulan dutu, bir kere yıkayalım Dutu eğer pak bir yerden, pak bir şekilde topladıysak buna lüzum değil Yıkanan dutları geniş, oldukça büyük bir tencereye alalım Üstüne su ilavesinde bulunalım Tıpkı kompostodaki tedarik değin Bu şekilde yarım saat değin kaynatalım
sonra kevgiri uygun büyüklükte bir kabın üstüne yerleştirelim Kevgirin üzerine de pak bir tülbent serelim Kaynattığımız dutu buradan süzdürelim
Kalan taneleri tülbent yardımıyla iyice sıkalım Elde edilen dut suyunu baştan ocağa koyalım Bunun içine, adeta bir kilogram kadar şeker ilave edelim Tamamen kaynatalım nadiren miktar alıp, soğutarak kıvamına bakalım
Bal kıvamındaki akıcılığa (annemin deyimiyle iplik gibi uzayıncaya dek) ulaşınca bir limonun suyunu sıkıp ilave edelim Her Tarafta takriben 1015 dakika kadar kaynatalım Konut yapımı pekmezimizi soğuyunca kavanozlara doldurup, serin ve karanlık bir yere kaldırın *
Resimli Evde Dut Pekmezi Yapılışı
Malzemeler
2 kilogram dut
1 kilogram şeker
Hazırlanışı
Büyükçe bir süzgece koyulan dutu, bir kere yıkayalım Dutu eğer pak bir yerden, pak bir şekilde topladıysak buna lüzum değil Yıkanan dutları geniş, oldukça büyük bir tencereye alalım Üstüne su ilavesinde bulunalım Tıpkı kompostodaki tedarik değin Bu şekilde yarım saat değin kaynatalım
sonra kevgiri uygun büyüklükte bir kabın üstüne yerleştirelim Kevgirin üzerine de pak bir tülbent serelim Kaynattığımız dutu buradan süzdürelim
Kalan taneleri tülbent yardımıyla iyice sıkalım Elde edilen dut suyunu baştan ocağa koyalım Bunun içine, adeta bir kilogram kadar şeker ilave edelim Tamamen kaynatalım nadiren miktar alıp, soğutarak kıvamına bakalım
Bal kıvamındaki akıcılığa (annemin deyimiyle iplik gibi uzayıncaya dek) ulaşınca bir limonun suyunu sıkıp ilave edelim Her Tarafta takriben 1015 dakika kadar kaynatalım Konut yapımı pekmezimizi soğuyunca kavanozlara doldurup, serin ve karanlık bir yere kaldırın *