
Konutta Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı su
- 1 tane yaş maya
- Tabanı için karalahana
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Meskende Ekmek Karalahanalı Laz Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Materyaller katılıp yoğrulur ay ele yapışan hamur elde edilir hamur mayanlanmaya bırakılır.
- Tepsiye almadan evvel sıvı yağı elimizi alıp yine yoğrulur ki eline yapışmasın.
- Tepsiye karalahana yapraklarını koyup sonra hamur koyuyoruz.
- Fırını 200 derece ayarlayıp pişiriyoruz. Benim fırında 40 dk pişti her fırın farklı dikkat ederek pişirin ben en alt kısma su koydum ekmek sert olmasın diye.