Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Ekmek Yapımı (Fırınlara Taş Çıkarır)

Evde Ekmek Yapımı (Fırınlara Taş Çıkarır)
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
evde-ekmek-yapimi-firinlara-tas-cikarir.jpg

Evde Ekmek Yapımı (Fırınlara Taş Çıkarır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı ılık su

Evde Ekmek Yapımı (Fırınlara Taş Çıkarır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

MerhabalarUfak bir not ile başlayayım:Ekmek yaparken karışık un kullanmayı tercih ediyorum. Beyaz unu da ekmeğin yumuşak olması için daha fazla ekliyorum.
  1. Un, maya ve şekeri yoğurma kabına alalım.
  2. Üzerine ılık suyu ekleyelim. ( yalnız su eklerken dikkatli olalım. Azar azar ekleyelim. Unun cinsine göre değişiklik gösterebilir. )
  3. Bir miktar yoğurduktan sonra tuz ve zeytinyağını ekleyelim. Yoğurmaya devam edelim. Hamur ele yapışan cıvık bir kıvamda olacak.
  4. Hamurun bu aşamada çok iyi yoğrulması gerekiyor.
  5. Yoğrula yoğrula hamur sakız gibi uzayan bir kıvamda olacak. Bu kıvamı elde ettikten sonra 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Sonrasında mayasını alıyoruz ve hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyuyoruz. Tepside de 15- 20 dk mayalandıktan sonra üzerine dilediğimiz şekilde keskin bir bıçakla çizik atıp önceden ısıtılmış 200 derece alt üst fansız ayarda pişiriyoruz.
  7. Ekmek piştikten sonra ızgara telinin üzerinde üzerini temiz bir bezle örtüp soğumasını bekliyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :).
Notlar:.
  • fırın çok fazla ısınmış olmasın.
  • dilerseniz fırına bir kapta su koyabilirsiniz. Ben kullanmıyorum.
  • ekmek hamuruna haşhaş, ceviz, zeytin vs ekleyebilirsiniz.
  • ekmek sıcakken ekmeğe bıçak sürmeyelim. İçi hamurlasıyor.
  • ızgara telinin üzerinde soğutma sebebimiz de ekmeğin altının sıcaktan nemlenmemesi.
Evde Ekmek Yapımı (Fırınlara Taş Çıkarır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt