Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su ılık bardağı su
- 4 şu bardağı un
- 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
- Un (taş fırın)
- Yoğurt (yumuşak)
Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su, maya ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra unu ortası çukur olacak şekilde açıp, mayalı karışımı ve tuzu döküyoruz.
- Ardından streçle kapatıp 40 dakika mayalanması için bekliyoruz.
- Ardından şekil verip tepsiye koyuyoruz.
- Üzeri kurumaması için nemli bir bez ile örtüyoruz ve 25 dakika bekliyoruz.
- Tepsi mayasından sonra yumuşak olmasını istiyorsanız yoğurt, taş fırın ekmeği olmasını istiyorsanız un serpin.
- Şekil için ortalarına çizik atın ve 200 dereceye ayarladığımız fırına su dolu bir kap koyalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim, ardından soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.