Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın)

Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın)
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
evde-ekmek-yapimi-ister-yumusak-ister-tas-firin.jpg

Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 su ılık bardağı su
  • 4 şu bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı (silme) tuz
Üzeri için;
  • Un (taş fırın)
  • Yoğurt (yumuşak)

Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Su, maya ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  2. Daha sonra unu ortası çukur olacak şekilde açıp, mayalı karışımı ve tuzu döküyoruz.
  3. Ardından streçle kapatıp 40 dakika mayalanması için bekliyoruz.
  4. Ardından şekil verip tepsiye koyuyoruz.
  5. Üzeri kurumaması için nemli bir bez ile örtüyoruz ve 25 dakika bekliyoruz.
  6. Tepsi mayasından sonra yumuşak olmasını istiyorsanız yoğurt, taş fırın ekmeği olmasını istiyorsanız un serpin.
  7. Şekil için ortalarına çizik atın ve 200 dereceye ayarladığımız fırına su dolu bir kap koyalım.
  8. Üzeri kızarana kadar pişirelim, ardından soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
Evde Ekmek Yapımı (İster Yumuşak İster Taş Fırın) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt