
Meskende Et Döner Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı irmik
- Tuz karabiber pul biber kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates rendesi
- Tuz karabiber pul biber
- 1,5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4 -4, 5 su bardağı un (kontrollü bi halde unu ek ediyoruz)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 çay kaşığı pekmez
- Tereyağı
- Yanına yoğurt ve kızarmış domates biber
Meskende Et Döner Tanımı Yapılışı
- Hamur için gerekli tüm materyalleri karıştırın üzerine unu ekleyip yumuşak el yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzeri kapalı 30 dakika mayalandırın hamuru unlayıp 6 bezeye ayırın tezgâhı unlayıp bezeleri üzerine koyun .
- 20 dakika mayalandırın yoğurt ve pekmezi karıştırın mayalanan bezelerin üzerine karışımdan sürün üstüne parmak uçlarınızla biçim verin ve iki elinizle hafif genişleterek yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
- Bu halde de 10 dakika bekletiyoruz evvelce ısıtılmış 250 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .
- Fırından çıkar çıkmaz üzerini bezle örtüyoruz döneri yapmak için bütün materyalleri robota alıp çekiyoruz ve tezgâhımıza srec sinema serip kıymayı üzerine koyup sıkıca sarıyoruz ve buzluğa koyup 1 gece bekletiyoruz.
- Sonraki günü yaptığımız döneri buzluktan çıkartıyoruz 10 dakika dışarda bekletiyoruz bekledikten sonra keskin bi bıçakla ince ince dilimliyoruz ve tavamıza tereyağı koyup kestiğimiz dönerleri pişiriyoruz.
- Domates sosu için ; tavamıza tereyağını koyuyoruz eriyince domates salçası ve kırmızı biberi ekleyip kavuruyoruz
- Daha sonra domates rendesini ekleyip kaynatıyoruz kıvam alan sosa tuz ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Tavamıza tereyağı koyup dilimlenmiş pideyi kızartalım ve son olarak servis tabağımızı hazırlamak için evvel kızarmış pideyi üzerine döneri domates sosu ve döneri koyuyoruz son olarak kızdırdığımız tereyağından döküyoruz yanına yoğurt ve kızarmış domates biber koyup servis yapıyoruz.