bilgisayarci
FD Üye
![evde-et-doner.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/15/evde-et-doner.jpg)
Evde Et Döner Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo et
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Baharatları pişirirken isteğinize göre ekleyebilirsiniz, tuzunuda pişme aşamasında ilave edelim
- Tereyağ,sıvı yağ ve tuz
Evde Et Döner Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Parça eti bıçak yardımıyla inceltelim.
- Kuru soğanı rondodan geçirelim. ( sadece suyunu sıkıp suyunu da kullanabilirsiniz. )
- Ben hepsini kullandım sarımsağı rendeleyelim, baharatları,sıvı yağ ve yoğurdu katıp karıştıralım.
- Etlerimizi bu sosla karıştırıp tezgaha veya masa üzerine streç serelim üzerine soslu etleri dizip rulo şeklinde saralım.
- Bir gece dondurucuda dinlendirdikten sonra ertesi gün çıkarıp 30 dk kadar dışarda tezgah üzerinde bekletelim sonra ince ince doğrayalım. (bu şekilde dondurucuda bir kaç ay bekleyebilir istediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz. )
- Tavanın içine sıvı yağı ve tereyağı alıp eritelim ince ince doğradığımız etleri içine koyarak kavuralım .
- Etlerin sulanıp suyunu çekmesi için ocağın altını kısalım.
- Suyu çekilen etlere tuz ilave edelim, isteğe göre baharatta ekleyebiliriz.
- Yaklaşık 35_45 dk pişmiş olacaktır.
- Piştiğinden emin olduktan sonra servis edebilirsiniz.
Evde Et Döner Tarifi Fotoğraflı Yapılışı