Evde Etsiz Ciğ Kofte Yapımı
Etsiz Ciğ Kofte Yapımı
MALZEMELER (6 kişilik)
6 kepce,yada kucuk cay bardağı koftelik bulgur (simit)
1 yemek kaşığı biber,1 yemek kaşığı domates salcası
1 adet rendelenmiş soğan
56 iri diş dovulmuş sarmısak
kimyon,karabiber,yenibahar,bir cay kaşığı cemen baharatı(olmasada olur)
10 dal kadar doğranmış maydanoz
78 dal taze soğan
1 adet limon suyu
Sızma zeytinyağı
Etsiz ciğ koftenin yapılışı
Bulguru ciğ kofte leğenine alın
Rendelenmiş soğanla ve sarmısakla beraber 10 dakika kadar yoğurun
Azar azar su ilavesiyle simit yarı yarıya yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin
Daha sonra salca,limon suyu ve baharatları ekleyin yeniden yumuşayana kadar yoğurun
Yeşillikleri incecik doğrayıp kofteye ilave edin
Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın ve kızan yağı yeşilliklerin uzerine dokup elinizi yakmadan yeniden hepsini birden yoğurun
Etsiz ciğ koftenin ozelliği cok kucuk sıkılmamasıBen bu şekilde gordumYumurta buyukluğunde parcalar alıp avucunuzun icinde,diğer elinizle şekil vererek sıkın
Marul yapraklarıyla servis edin
Etsiz Ciğ Kofte Yapımı
MALZEMELER (6 kişilik)
6 kepce,yada kucuk cay bardağı koftelik bulgur (simit)
1 yemek kaşığı biber,1 yemek kaşığı domates salcası
1 adet rendelenmiş soğan
56 iri diş dovulmuş sarmısak
kimyon,karabiber,yenibahar,bir cay kaşığı cemen baharatı(olmasada olur)
10 dal kadar doğranmış maydanoz
78 dal taze soğan
1 adet limon suyu
Sızma zeytinyağı
Etsiz ciğ koftenin yapılışı
Bulguru ciğ kofte leğenine alın
Rendelenmiş soğanla ve sarmısakla beraber 10 dakika kadar yoğurun
Azar azar su ilavesiyle simit yarı yarıya yumuşayıncaya kadar yoğurmaya devam edin
Daha sonra salca,limon suyu ve baharatları ekleyin yeniden yumuşayana kadar yoğurun
Yeşillikleri incecik doğrayıp kofteye ilave edin
Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın ve kızan yağı yeşilliklerin uzerine dokup elinizi yakmadan yeniden hepsini birden yoğurun
Etsiz ciğ koftenin ozelliği cok kucuk sıkılmamasıBen bu şekilde gordumYumurta buyukluğunde parcalar alıp avucunuzun icinde,diğer elinizle şekil vererek sıkın
Marul yapraklarıyla servis edin