Konutta Hamburger Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- Yarım kg kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Marul hamburgerdik peynir
- Domates kuru soğan
- Yanina patates kızartması
Konutta Hamburger Üretimi Tanımı Yapılışı
- Köftesini hazırlamak için uygun bir kaba kıyma rendelenmiş soğan sarımsak ve baharatları galeta unu yumurtayı ek edin yeterlice yoğurun kenara alın.
- Öbür taraftan uygun bir kaba un hariç bütün gereçleri koyun karıştırın azar azar unu ek edin kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın fırın tepsisine dizin elinizle bastırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Öteki taraftan kıyma harcından mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp hal verin hafif yağlanmış tavada kızartın.
- Fırından çıkan ekmekleri ortadan kesip sırasıyla materyali koyun.