
Meskende Hazırdan Daha Hoş Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük paket kuru maya
- 1.5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 kilo kuru soğan
- 1 kilo ıspanak
- Yarım kilo kıyma
- 1 tatlı kaşığı k.biber-pul biber-toz kırmızı biber-kimyon (hem kıyma hemde ıspanak için baharatlar farklı başka 1 er çay kaşığı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı lor peyniri
- Kaşarın altına lor serptim çok hoş oldu kuru olmadı
- Yarım kangal sucuk
- 1 kase rende kaşar
Konutta Hazırdan Daha Hoş Pide (Ispanaklı Kıymalı Sucuk Ve Kaşarlı) Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu yoğuracağımız kaba unumuzu alalım .
- Üzerine tuzu koyup ortasını havuz yapalım.
- Şekeri ,mayayı ve sıvı yağı koyup suyuda ekleyelim ve yoğuralım.
- Sert olmayan yumuşak bi hamur yoğuralım.
- Ağzını kapatıp 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Artık iç materyallerimizi hazırlayalım kuru soğanı doğrayıp kavuralım.
- Yarısını ayırıp doğranmış ıspanağı koyup içi yapalım, öteki yarısına kıymayı koyup içi hazırlayalım.
- Kaşarı rendeleyip sucuğu da doğrayıp hazırlayalım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp uzun halde tepsi ölçüsünde açalım .
- Yağlı kağıdın üzerine serip hangi iç harçtan yapacaksak hamurun üzerine serelim kenarlarını kapatalım.
- Tüm hamur bitene kadar devam edelim.
- Kenarlarına yumurta sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen pidelerimizin kenarlarına tereyağ sürelim.