Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı
0
67

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
evde-kaymakli-yogurt-yapimi.jpg

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt (miktarı arttırabilirsiniz ben 3 lt ile yaptım)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu yoğurt (ben 3 lt için 1 yemek kaşığı dolusu koydum)

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sütü kaynatacağımız çelik bir tencereyi alıp içine bir tülbent veya bir süzgeç yerleştiriyoruz. Sütü ilave edip iyice süzdükten sonra kaynatıyoruz.
  2. Sütümüzü kaynatma aşamasında iken ilk 5-10 dk iyice karıştırıp hava almasını sağlıyoruz.
  3. Kaynayan sütümüz fokurdamaya başlayıp tencereyi taşma kıvamına gelince altını kısıp 10-15 dk daha kısık ateşte kaynatın.
  4. Kaynayan sütümüzü alıp düz bir zeminde bir sofra bezinin üzerine yerleştirin. Tenceremizin kenarını da ayrı bir bezle iyice sarıp bir kepçe yardımıyla iyice karıştırıp köpürmesini sağlıyoruz (resimdeki kepçe görüntüsü gibi) böylece daha iyi kaymak tutuyor ve üzerine bir süzgeç yada delikli bir kapak koyup ılımaya bırakalım.
  5. Sütümüz 42-45 dereceye gelince mayalama için uygun hale gelir, bunu daha iyi anlayabilmek için termometreniz varsa sıcaklığını kolayca ölçebilirsiniz. Termometreniz yoksa serçe parmağınızı süte batırarak ısısını kontrol edip 7 saniye kadar tuttuğunuzda parmağınızın dayanabileceği ve hafif bir yanma hissi duyacağınız ısıya geldiği zaman süt mayalanma için uygun bir hale gelmiştir.
  6. Maya olarak kullanılacak yoğurt bir kaba alınır ve üzerine tencere içinden biraz ılık süt eklenir ve pütürsüz olana kadar karıştırılır.
  7. Mayayı tencerenin kenarından süte karıştırarak birkaç seferde dökülür. Bir kaşıkla tenceredeki süte eşit dağılacak şekilde yavaşça karıştırılır, tencerenin kapağını kapatalım.
  8. Tencerenin üzerini bir bezle sarıp 3-3,5 saat mayalanmaya bırakılır.
  9. Mayalanan yoğurdumuz 2-3 saat soğuyup oda sıcaklığana gelmesi beklenir. Oda sıcaklığına gelen yoğurdumuzu buzdolabına yerleştirilip 24 saat dinlendikten sonra yemeye hazır hale getiriyoruz.
Afiyet olsun ☺️.

Not: Mayalama için kullanacağınız yoğurt çok ekşi ise bir tutam tuz ekleyip yoğurdunuzun tatlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ben sütümü çelik tencerede kaynayıp, emayeye döküp bu şekilde mayalıyorum sizde böyle yapabilirsiniz ☺️

Evde Kaymaklı Yoğurt Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt