Evde Kıyma Döner İmali Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram orta yağlı kıyma
- Yarım su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı dolu dolu galeta unu
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 4 tane orta uzunluk patates
- Ketçap
- Yeteri kadar sıvı yağ
- (Pideli Köfte) deki sosu kullandım
Evde Kıyma Döner Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eğer döner baharatınız yoksa yazdığım baharatlar kullanılır
- Önce genişçe bir kabın içine su hariç bütün materyalleri ekleyip düzgünce yoğuralım.
- Daha sonra suyunu da ekleyip 5 dakika daha yoğuralım.
- Daha sonra haldeki üzere iki tane strece sarıp sosis hali verip uçlarını sıkıştıralım.
- Önce dolapta 3 saat dinlendirip daha sonra buzluğa atıp bir gece buzlukta bekletelim.
- Kızartmadan evvel buzluktan 10 dakika evvel çıkartıp fotoğraftaki üzere ince ince doğruyoruz doğrarken yağımızı tavaya alıp kızartmaya başlıyalım dönerimizin erimesine müsaade vermiyelim yoksa dağılır.
- Kızartmış olduğumuz patateslerimizi servis tabağına alalım.
- Bütün dönerlerimizi kızarttıktan sonra hepsini tavaya alıp tekrardan bikaç dakika daha kızartıp patateslerin üstüne alıp onların üstüne ketçapla servis yapalım yada benim üzere sos yapıp da kullanabilirsiniz servise hazır.
Evde Kıyma Döner Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı