Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo köy tavuğu
- 1 yemek kaşığı kuyruk yağı (rendelenmiş)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane patlıcan
- 1 tane kabak
- 1 tane patates (kıvam vermesi için)
- 1 büyük baş soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 tane domates
- 1 buçuk yemek kaşığı acı tatlı salça
- 3 diş sarımsak
- Tuz ,pulbiber ,karabiber ,yenibahar (1 tatlı kaşığı)
- 1 su bardağı sıcak su
Meskende Köy Tavuklu Güveç Kaplama (Odun Fırını Aratmayacak Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel güveç kabımızı pak yıkayalım ve kurutalım .
- Rendelenmiş kuyruk yağını en alta bırakalım.
- Üzerine yemeklik soğan doğrayalım, tavuk etini orta büyüklükte doğrayıp yıkayalım ,soğanın üzerine dizelim .
- Daha sonra kabak, patlıcan, patates, sarımsak, biberleri küp küp doğrayıp kat kat bırakalım .
- En son olarak domatesi küp küp doğrayıp üzerine serelim.
- Öteki taraftan salça ,yağ ,baharat, 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıp güvecin üzerine dökelim, ağzını kapatalım.
- Ocağın en küçük gözüne bırakalım, evvel yüksek ateşinde kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp en düşük ateşte 2 saat pişsin birinci 45 dakika ağzını hiç açmadan kaynasın .
- Daha sonra kenar kısmından bir tutmasın diye yavaştan karıştırın.
- Suyunu çekene kadar 2 saat pişsin tadı o kadar lezzetli oldu ki anlatılmaz yenir.