Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Evde Küçük Ekmek Nasıl Yapılır? Fırınsız Ve Mayasız

0
55

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Evde Küçük Ekmek Nasıl Yapılır? Fırınsız Ve Mayasız İçin Malzemeler

• 400 gram un (3,5 su bardağından 1 parmak fazla) + ben sonradan 1/2 (yarım) bardak daha un koydum
  • 1 paket kabartma tozu (10gr)
  • 250 ml süt (2,5 çay bardağı)
  • 40 gram ayçiçek yağı (3 yemek kaşığı)

Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak derin bir kaba unumuzu koyuyoruz, akabinde sütümüzü koyuyoruz biraz karıştırıyoruz.
  2. Ardından 1 paket kabartma tozu ve ayçiçek yağını koyuyoruz ve yaklaşık 5 dk karıştırıyoruz.
  3. Unun cinsine nazaran değişiklik göstereceği için kıvamını yakalamak için un ekleyebilirsiniz.
  4. Ardından hamurumuzu bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak biçimde açıyoruz.
  5. Açtığımız hamuru bardak yardımıyla yuvarlak şerit halinde modüller kesiyoruz.
  6. Yuvarlak hamurlarımızı yanmaz teflon tavada ocağın en büyük kısmında en düşük düzeyde açıp, iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz vee keyifli son :) ister sevdiğiniz tatlı – acı sosla yahut sandviç olarak tüketebilirsiniz. Dikkat bağımlılık yapar :) afiyet olsun :)
Not: Ben tuz kullanmadım. isteğe nazaran ekleyebilirsiniz. Yapışmaz bir tavada her iki tarafını pişirin.

Evde Küçük Ekmek Fotoğraflı Yapılışı Fırınsız Ve Mayasız

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt